-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas: „Turime gyventi skaidriai“

Trečiadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis, kuriame naujuoju LKF generaliniu sekretoriumi vietoje atsistatydinusio Mindaugo Balčiūno patvirtintas 38-erių metų Mindaugas Špokas.
Mindaugas Špokas
Mindaugas Špokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Braukiam brūkšnį ir žiūrim į priekį, nes krepšinis turi likti aukštumoje, – ryžtingai spaudos konferencijoje teigė naujasis LKF generalinis sekretorius. – Svarbiausia, kad savo rezultatais krepšinis ir toliau išliktų aukštai. Prioritetas ir toliau bus vyrų rinktinė, daug diskusijų kelia moterų krepšinis. Pradėsime nuo dabartinės situacijos analizės ir pagrindinis mūsų tikslas – gyventi skaidriai. Reikia stengtis, kad krepšinio vardas viešumoje skambėtų tik iš geriausios pusės.“

Paklaustas ar ilgai svarstė pasirinkimą tarp krepšinio ir plaukimo, M.Špokas paprašė nespekuliuoti pavardėmis ir prisipažino, kad iš plaukimo federacijos planavo išeiti kitų metų pradžioje.

„Plaukime tikrai nemažai nuveikėme. Be to, iš plaukimo federacijos ir taip planavau išeiti sausio ar vasario mėnesį, nes turėjau visai kitų planų. Šis pasiūlymas buvo visai neplanuotas. Su Arvydu Saboniu susėdę pašnekėjom ir, jeigu reikia padėti, sutikau padėti vykdyti šį projektą iki 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Renkame komandą, dirbame ir planuojame“, – kalbėjo buvęs Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius, prisipažinęs, kad į naują komandą ateina ir gerai žinomi krepšinio pasaulyje bei su juo organizuojant 2011 metų Europos čempionatą Lietuvoje kartu dirbę žmonės – Linas Kunigėlis bei Tomas Rimkus.

LKF generalinio sekretoriaus vieta buvo laisva nuo spalio 10 dienos, kai oficialiai apie savo pasitraukimą pranešė M.Balčiūnas. Jam pasitraukus į savo postą grįžo LKF prezidentas A.Sabonis bei nereikėjo rengti neeilinio LKF asamblėjos susirinkimo ir LKF vykdomajam komitetui, sudarytam iš 17 asmenų, beliko tik išrinkti ir paskirti naują generalinį sekretorių.

Skaidrumas, komandinis darbas, aiškumas, pozityvumas. Tokias savybes į Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) su savimi atsineša Mindaugas Špokas, tapęs naujuoju generaliniu sekretoriumi.

Kalbėdamas su tinklalapiu „SportoTV.lt“ M.Špokas atskleidė, kad, be A.Sabonio iniciatyvos, jis nebūtų palikęs Lietuvos plaukimo federacijos (LPF).

„Jeigu ne Arvydas, mano kojos čia tikrai nebūtų. Jis norėjo, kad padėčiau krepšiniui ir tiek. Kartu dirbome per Europos čempionatą Lietuvoje, aplankėme daug šalių ir, manau, vienas kitą gerai pažinome. Jis žino mano darbo metodus. Man patiko Arvydo atvirumas ir skaidrumas, – apsisprendimo priežastis vardino M.Špokas. – Todėl, manau, jog galime siekti bendrų tikslų.“

Išrinktas generaliniu sekretoriumi M.Špokas pareiškė, kad sieks įvesti kiek galima daugiau skaidrumo į LKF bei atlikti auditą.

„Tai darysime dėl to, jog žinotumėte kiek pinigų yra surenkama iš rėmėjų, kad tie skaičiai būtų realistiški, o biudžetas – subalansuotas, – aiškino naujasis generalinis sekretorius. – Tai elementarus dalykas.

Manau, krepšinis yra vienas iš svarbiausių visuomenės laisvalaikio praleidimo būdų, todėl žmonės tokius dalykus turėtų žinoti. Nėra ką slėpti. Tai yra tik pasidalinimas informacija.“

Pastarąjį mėnesį dauguma LKF vidinių barnių buvo sprendžiami žiniasklaidoje, tačiau Špokas tikisi šią situaciją suvaldyti.

„Reikia viską mobilizuoti bei žiūrėti į priekį. LKF visą laiką augo, tad mums reikia suvaldyti situaciją, kad nebūtų jokių barnių žiniasklaidoje. Norisi, jog būtų daugiau pozityvumo. Krepšinis, kaip ir plaukimas, yra viena iš tų sporto šakų, kurios nuteikia maloniai ir neturi dirginti“, – pokalbį su „SportoTV.lt“ baigė M.Špokas.

VIDEO: M.Špoko interviu
VIDEO: Visa LKF spaudos konferencija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius