-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Krepšinio rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas: „Pirmi du mėnesiai parodys, kiek iš tikrųjų užtruks Lino Kleizos reabilitacija“ (atnaujinta 13.50 val.)

Penktadienį surengtoje Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) spaudos konferencijoje Lietuvos vyrų rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas patvirtino, kad Lino Kleizos reabilitacija nebus trumpa, ir tikimybė, jog rinktinės lyderis žais Europos čempionate – itin maža.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / „Lituanicos“ nuotr.

„Pati operacija nėra sudėtinga, bet atsigavimas trunka ilgai. Be abejo, kiekvienas atvejis individualus. Šarūnui Jasikevičiui kadaise buvo atlikta analogiška operacija ir jis jau po kelių mėnesių galėjo sportuoti visa jėga. Lino reabilitacija turėtų trukti 9 mėnesius. Toks laikotarpis skirtas nenorint rizikuoti. Svarbiausi bus pirmi du mėnesiai, kurie parodys, kaip atsigaunama ir kiek iš tikrųjų prireiks laiko reabilitacijai“, – kalbėjo V.Trumpickas.

Žurnalistų paklaustas, ar L.Kleizos žaidimas Europos čempionate prilygtų stebuklui, V.Trumpickas atsakė: „Galima sakyti ir taip.“

Vis dėlto jis tikino, kad 9 mėnesiai – tai tas laikotarpis, po kurio L.Kleiza galės jau žaisti visa jėga, o sportuoti didindamas krūvį pradės jau po 2–3 mėnesių.

„Forsuoti reabilitaciją – rizikinga. Fiziologinių dalykų negalima paskubinti, juolab kad tai jau ne pirma Lino kelio operacija, anksčiau buvo atlikta menisko operacija. Viskam reikia laiko. Jei bus forsuojami krūviai, ta nauja kremzlė labai greitai susidėvės. Jei nėra kelio sąnario stabilumo, naujai suformuota kremzlė remiasi į kitus sąnario paviršius ir paprasčiausiai yra traiškoma“, – sakė rinktinės gydytojas.

Pasak V.Trumpicko, tiek praėjusį sezoną Pirėjo „Olympiacos“ klube, tiek Lietuvos rinktinėje L.Kleiza treniravosi ir žaidė visu krūviu, tačiau jokių bėdų dėl kelio nebuvo. Vis dėlto gydytojas pripažino, kad dauguma rimtų kelio traumų – įsisenėjusios mikrotraumos padarinys.

„90 procentų sportininkų vargina kelio skausmai. Tai ilgo proceso pasekmė. Viskas dažniausiai prasideda nuo kadaise patirtų mikrotraumų, į kurias tiesiog nekreipiama dėmesio. Jos ir pradeda tą procesą“,  – pasakojo V.Trumpickas.

Pats L.Kleiza yra sakęs, kad pirmuosius skausmus pajuto susidūręs su varžovu per  ikisezonines NBA rungtynes.

L.Kleiza į Lietuvą žada grįžti po kelių mėnesių.

Atnaujinta 13.50 val.

Mindaugas Balčiūnas: „Draudimas? Kainuos, bet problemų nebus“

Spaudos konferencijos metu bendrovė „PokerStars“ su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pratęsė rėmimo sutartį. Federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ta proga patikino, kad draudimo klausimas Lino Kleizos atveju, jei krepšininkui sveikata leistų dalyvauti Europos čempionate, nebebūtų didelė problema.

„Be abejo, draudimas būtų vienas kertinių klausimų, tačiau turime partnerius, kurie jau dabar pažadėjo paramą šiam reikalui, ir, jei tai bus vienintelis klausimas, kurį reikės išspręsti dėl Lino Kleizos žaidimo rinktinėje, aš galiu garantuoti, kad šis klausimas bus išspręstas. Šimtu procentų“, – sakė M.Balčiūnas.

Kiek galėtų kainuoti L.Kleizos draudimas, M.Balčiūnas negalėjo pasakyti.

„Vasarą dar būtų galimybė Liną įtraukti į tą keliolikos NBA žaidėjų, kuriems išimties tvarka leidžiama žaisti neturint NBA draudimo, sąrašą. Tiesa, Amare'as Stoudemire'as, rodos, turėjo lygiai tokią pačią operaciją, bet jis nėra įtrauktas į tą sąrašą. Bet kokiu atveju, žinant viso šio reikalo svarbą Lietuvai, pinigai nieko nelemtų. Tikrai rastume lėšų, kad draudimo problemos būtų išspręstos“, – sakė LKF atstovas.

Savaitgalį Alytuje vyksiančio LKF taurės turnyro finalo ketverto kovas stebės Toronto klubo viceprezidentas Maurizio Gherardinis.

M.Balčiūnas teigė, kad pagrindinis dalykas, kurio prašys M.Gherardinio, – leisti į L.Kleizos reabilitaciją įtraukti ir Lietuvos medikus. „Taip mes sektume ir žinotume visą eigą, galėtume teikti pasiūlymus, kaip pagerinti ir pagreitinti reabilitaciją“, – sakė M.Balčiūnas ir pridūrė, kad federacija šiuo metu rinktinės reikmėms perka brangią medicinos aparatūrą.

M.Balčiūnas pripažino, kad konfliktas su „Raptors“ klubu dėl L.Kleizos galimo atstovavimo Lietuvos rinktinei būtų beveik neišvengiamas, tačiau tai federacijos negąsdina: „Be abejo, jiems Europos čempionatas ne pats svarbiausias, juolab kad turi karčios patirties su Jorge Garbajosa. Žinome, ką išgyveno Ispanijos krepšinio federacija, kuri su dideliu ieškiniu netgi buvo priversta kreiptis į teismą, tačiau galimas konfliktas su „Raptors“ mūsų nebaugina. Jei tai bus tik draudimo klausimas, aš garantuoju, kad mes jį išspręsime. Tik tegul Linas būna pasiruošęs žaisti.“

Paklaustas, ar nebus problemų ir dėl kitų žaidėjų sveikatos draudimo, M.Balčiūnas šyptelėjo: „Kainuos, bet problemų nebus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius