-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Krepšinio sirgaliai prašo FIBA vardinio kvietimo Lietuvai

Lietuvos krepšinio aistruolių iniciatyvinė grupė kreipėsi į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) prezidentą ir valdybą, prašydami skirti vardinį kvietimą Lietuvai dalyvauti 2010 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionate Turkijoje.
Rungtynių akimirka
Lietuvos krepšinio sirgaliai buvo bene aktyviausi Europos čempionate Lenkijoje. / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Iniciatyvinė grupė kreipiasi į FIBA šiuo prašymu, susirūpinę, jog dėl sunkios ekonominės šalies situacijos Vyriausybė ar Lietuvos krepšinio federacija neras pakankamai lėšų vardiniam kvietimui gauti.

„Tikime, kad FIBA sprendimus lemia ne vien finansiniai, bet ir ideologiniai kriterijai, todėl kelių šimtų tūkstančių Lietuvos krepšinio sirgalių vardu kreipiamės į FIBA, norėdami padėti valstybei ir šalies krepšiniui“, – sako kreipimąsi į FIBA inicijavusios Lietuvos krepšinio aistruolių iniciatyvinės grupės atstovas Tomas Balaišis-Sėkla.

Krepšinio aistruoliai, ėmęsi šios visuomeninės iniciatyvos, sako tikintys, kad FIBA deramai įvertins Lietuvos pasiekimus pasaulio krepšinyje, kurių neištrins jokios laikinos nesėkmės.

Laišką su prašymu skirti vardinį kvietimą Lietuvai į 2010 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionatą elektroninėje erdvėje jau pasirašė tūkstančiai Lietuvos krepšinio sirgalių. Iki gruodžio 13 dienos krepšinio aistruoliai dar gali prisidėti prie kreipimosi. Peticiją galite rasti paspaudę čia.

Kreipimosi į FIBA atstovus turinys:

Kreipiamės į Jus kelių šimtų tūkstančių Lietuvos krepšinio sirgalių vardu, prašydami skirti vardinį kvietimą Lietuvai dalyvauti 2010 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionate Turkijoje.

Drįstame to prašyti Jūsų, nes tikime, kad garbinga ir didžiai nusipelniusi šiam sportui federacija deramai įvertins Lietuvos pasiekimus pasaulio krepšinyje, kurių neištrins jokios laikinos nesėkmės.

Kaip žinote, krepšinis Lietuvoje yra svarbiausias ir populiariausias sporto žaidimas, į krepšinio arenas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sutraukiantis minias lietuvių sirgalių. Visa šalis gyvena nuo vieno krepšinio čempionato iki kito, spalvingus, garsius savo būgnais ir truputį pakvaišusius lietuvių sirgalius jau pažįsta visas pasaulis, didžiulių jų minių pavydi dauguma kitų valstybių krepšinio mėgėjų. O kur dar legendiniai Lietuvos krepšininkai – Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, Šarūnas Jasikevičius ir daugybė kitų, kurių pavardes žino ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio krepšinio sirgaliai.

Matome, kokia padėtis prasidėjus finansinei krizei yra mūsų valstybėje, ir netikime, kad Lietuvos Vyriausybė ar Lietuvos krepšinio federacija sugebės rasti lėšų, reikalingų vardiniam kvietimui gauti, tačiau tikime, kad FIBA sprendimus lemia ne vien finansiniai, bet ir ideologiniai kriterijai. Pagaliau, jei finansinis kriterijus liktų paskutinė sąlyga vardiniam kvietimui gauti – manome, kad Lietuvoje atsiras pakankamai krepšinį dievinančių verslo atstovų, kurie padėtų surinkti reikiamą sumą.

Tikėdami ir pasitikėdami FIBA ir jos sprendimais, dešimčių tūkstančių Lietuvos krepšinio sirgalių, jau pasirašiusių ir iki gruodžio 13 dienos dar pasirašysiančių šį laišką elektroninėje erdvėje (http://www.peticijos.lt/visos/2980), vardu prašome įvertinti Lietuvos nuopelnus krepšiniui, finansinę šalies padėtį ir sudaryti galimybę Lietuvos krepšinio rinktinei apginti savo ir šalies garbę bei dar kartą įrodyti, kad Lietuva – legendinio krepšinio šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius