Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 23

Kubilius: Su Europos čempionatu baigsis krizė (video)

Susitikime su FIBA Europos vadovu George'u Vassilakopoulu mūsų šalies premjeras Andrius Kubilius rėžė, kad su 2011 metų Senojo žemyno vyrų krepšinio pirmenybėmis baigsis ekonominis sąstingis.
G.Vassilakopoulas ir A.Kubilius problemų nerado
G.Vassilakopoulas ir A.Kubilius problemų nerado / Juliaus Kalinsko/15min nuotr.

„Džiaugiuosi šiuo garbingu vizitu ir galimybe aptarti Lietuvos pasirengimą 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, – penktadienio vakarą Vyriausybėje kalbėjo A.Kubilius. – Darbai yra vykdomi labai sparčiai ir efektyviai. Nematau didesnių problemų. Vienintelė problema, kurią aptarėme su svečiu, ko mes negalėjome numatyti savo Vyriausybės programoje – kaip pasiekti, kad laimėtų Lietuvos rinktinė“.

Į smulkmenas nesigilino ir FIBA Europos vadovas, pareiškęs, kad pasirengimas vyksta sklandžiai: „Po pokalbio su ministru pirmininku apie pasirengimą galiu tik patvirtinti, kad viskas bus padaryta laiku ir pačiu geriausiu būdu. Galiu jau dabar viešai paskelbti, kad Lietuva suorganizuos puikų Europos krepšinio čempionatą“.

Ką apie pasirengimą 2011 metų Europos krepšinio čempionatui Lietuvoje sakė G.Vassilakopoulas ir A.Kubilius, žiūrėkite čia.

G.Vassilakopoulas pasidžiaugė, kad Lietuvos jaunimas yra pirmoje vietoje Europos reitinge pagal rezultatus ir pažymėjo, kad moterų krepšinis žengė didelį žingsnį į priekį. Paklaustas, ar jis žino apie stringančią arenų statybą, svečias neatrodė norįs gilintis į detales ir dar kartą pabrėžė, kad pasirengimas vyksta sklandžiai, pagal planą.

Lietuva suorganizuos puikų Europos krepšinio čempionatą.

Ar krizė palietė ir FIBA Europos organizaciją? „Tai gera proga kai kuriems žmonėms nusileisti ant žemės, sugrįžti į realybę. Tai gera proga grįžti į tikrąjį sportą“, – teigė FIBA Europos vadovas. Šį klausimą mielai pratęsė mūsų šalies premjeras.

„2011 metais Lietuvoje vyks krepšinio čempionatas ir, kaip prognozuoja Europos komisija, pasibaigs krizė“, – pareiškė jis. Beje, A.Kubilius prisipažino, kad paskutinį kartą krepšinį stebėjo pernai Kaune, tik neprisiminė, kas buvo varžovai. „Svarbu, laimėjo „Žalgiris“, – išsisuko premjeras.

Susitikime dar dalyvavo FIBA Europos sporto direktorius Kosta Ilievas, Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Šarūnas Kliokys, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius