Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

L.Kleiza: mes dar turime daug ką nuveikti

Ketverių metų kontrakto su Toronto „Raptors“ klubu formalumus susitvarkęs Linas Kleiza prisidėjo prie Lietuvos rinktinės. Krepšininkas, kuriam daugelis lipdo komandos lyderio etiketę, tvirtino esantis pasirengęs žengti į aikštelę.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / A.Koroliovo nuotr.

Prie Turkijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui besirengiančios Lietuvos nacionalinės rinktinės vienas jos lyderių L.Kleiza prisidėjo kiek vėliau nei norėjo. Kaune gimęs ir užaugęs 25 metų krepšininkas į rinktinės gretas įsiliejo tik suraitęs parašą ant ketverių metų sutarties su NBA klubu iš Toronto. Neoficialiai skelbiama, kad per šį laikotarpį krepšininko banko sąskaita papilnės 20 mln. JAV dolerių.

Nors beveik niekas neabejoja, kad L.Kleiza bus vienas Lietuvos rinktinės vedlių, pats krepšininkas ragina neužmiršti ir kitų ekipos žaidėjų: „Šita rinktinė yra labai lygi.“

– Ar jautiesi pasirengęs prisidėti prie komandos? – žurnalistai paklausė L.Kleizos.

– Aš jaučiuosi gerai. Mano fizinė forma vis gerėja.

– Kaip tau atrodo šių metų jauna rinktinė? Ar pats esi nusiteikęs imtis lyderio vaidmens?

– Kaip jau esu sakęs, yra daug gerų jaunų žaidėjų ir šita rinktinė yra labai lygi. Kiekvieną kartą viskas priklausys nuo pačių varžybų – kam seksis, tas ir bus lyderis. O kaip bus, pamatysime ateityje. Mes dar turime labai daug ką nuveikti.

– Kaip šią rinktinę galėtum palyginti su pernykšte?

– Yra daug kitų veidų, treneriai yra kiti, tad daug kas yra kitaip. Praėjusiais metais mums paprasčiausiai nesiklijavo žaidimas. Tačiau mes pasimokėme iš savo klaidų.

– Kokį įspūdį padarė pirmos dvejos rungtynės?

– Vyrai žaidė gerai, daug žaidėjų gavo progą pasireikšti. Aišku, varžovai dabar bus dar stipresni ir mūsų laukia tokios rungtynės, kurios jauniems žaidėjams bus labai naudingos.

– Ar pats Ispanijoje jau žaisi?

–To klauskite trenerio. Aš atsakymo nežinau. Jeigu sakys žaisti, tai ir žaisiu.

– Kaip vertini trenerių sprendimą atsisakyti Donato Motiejūno paslaugų?

– Aš tų sprendimų nepriimu. Donatas yra jaunas ir tikrai geras žaidėjas. Jis yra Lietuvos ateitis. Man jis padarė labai gerą įspūdį tiek fizinėmis savybėmis, tiek žaidimo supratimu. Jeigu jis dirbs, turi labai dideles galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius