-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28

„Lakers“ lyderis Kobe Bryantas į aikštę gali sugrįžti jau po savaitės

„Los Angeles Lakers“ ilgametis lyderis Kobe Bryantas nekantrauja grįžti į aikštę. 35 metų gynėjas jau beveik pasveiko po Achilo sausgyslės traumos, kuri privertė krepšininką gultis ant operacinio stalo. Gynėjas neseniai dar dviems metams pratęsė sutartį su „Lakers“ ir tikisi į aikštę sugrįžti kitą savaitę.
Kobe Bryantas spaudos konferencijoje
Kobe Bryantas spaudos konferencijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Komanda turi aiškų planą ir sistemą, kuri man yra priimtina. Man buvo labai lengva priimti jų pasiūlymą, nebuvo jokių derybų“, – apie naują dviejų metų 48,5 mln. JAV dolerių sutartį su „Lakers“ kalbėjo K.Bryantas.

NBA žvaigždė, kuriai šis sezonas „Lakers“ klube bus jau 20-asis, pripažino, kad tai turbūt bus paskutinė jo sutartis.

Šį sezoną K.Bryantas dar nerungtyniavo, nes nuo balandžio mėnesio gydosi Achilo sausgyslės traumą, kurią patyrė praėjusio sezono pabaigoje. Vis dėlto gynėjas jau yra beveik pasirengęs grįžti į aikštę ir tikisi tai padaryti gruodžio 6-ąją, kai „Lakers“ namuose priims „Sacramento Kings“.

„Man reikia dar kelių treniruočių, kad visiškai įsitikinčiau, kad galiu žaisti“, – teigė K.Bryantas.

Iki šiol Kobe Bryantas dalijo patarimus komandos draugams
Iki šiol Kobe Bryantas dalijo patarimus komandos draugams

Komandos lyderis dėkojo „Lakers“ vadovams ir komandos draugams už palaikymą pastaruoju metu. K.Bryantas pripažino, kad tai paskatino užmiršti mintis apie karjeros pabaigą.

„Galėčiau dėl jų peršokti aukščiausią sieną. Tai padeda susikaupti ir nepasiduoti, įrodyti, kad manimi pasitiki ne be reikalo, o visi pesimistai klysta. esu pasirengęs prisitaikyti prie komandos, ir prie savo kūno. Gali tekti žaist lėtesniu tempu, nebeskubėti taip kaip anksčiau“, – klabėjo K.Bryantas.

35 metų K.Bryantas prie „Lakers“ komandos prisijungė 1996 metais būdamas vos 18-os. Jį NBA naujokų biržoje tuometinė „Charlotte Hornets“ ekipa pašaukė 13-uoju numeriu ir išmainė į „Lakers“ ekipą.

1996 metų naujokų birža įvardijama kaip viena stipriausių NBA istorijoje. Pirmuoju numeriu tada buvo pašauktas Allenas Iversonas, antruoju – Marcusas Camby, trečiuoju – Shareefas Abdur-Rahimas.

Tarp pašauktųjų tuomet dar buvo tokie žaidėjai kaip Stephonas Marbury (4 šaukimas), Ray Allenas (5), ukrainietis Vitalijus Potapenko (12), serbas Peja Stojakovičius (13), Steve'as Nashas (15), Jermaine'as O'Neilas (17) bei lietuvis Žydrūnas Ilgauskas (20).

K.Bryantas iš šios kompanijos pasižymėjo turbūt daugiausiai – su „Lakers“ jis iškovojo 5 NBA čempionų žiedus, tapo reguliariojo sezono MVP, net 15 kartų dalyvavo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, 11 kartų buvo išrinktas į pirmą geriausių sezono žaidėjų penketuką, dukart tapo rezultatyviausiu reguliariojo sezono krepšininku, laimėjo dėjimų konkursą.

Jo karjeros taškų vidurkis šiuo metu siekia 25,5. K.Bryantas yra ketvirtasis daugiausiai taškų įmetęs NBA žaidėjas istorijoje – iki trečioje vietoje esančio Michaelo Jordano trūksta 675 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius