-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 15

Lietuva dviejų garantuotų vietų Eurolygoje artimiausioje ateityje dar neturės

Netolimoje ateityje Lietuva dviejų garantuotų vietų Eurolygos turnyre dar neturės. Tai dienraščiui „Lietuvos rytas“ atskleidė pajėgiausio Senojo žemyno klubinio turnyro vadovas Jordi Bertomeu.
Eurolygos A licenciją turi tik vienas Lietuvos klubas
Eurolygos A licenciją turi tik vienas Lietuvos klubas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak ispano, dabartinė sistema, pagal kurią Vilniaus „Lietuvos rytas“ kartu su A licenciją turinčiu Kauno „Žalgiriu“ kartu gali patekti į Eurolygą tik sostinės komandai laimėjus Lietuvos čempionatą, yra teisinga.

„Atsižvelgiant į visas rinkos sąlygas šiuo metu, manau, dabartinė sistema yra teisinga: vienas Lietuvos klubas turi ilgalaikę sutartį, o šalies čempionu tapęs klubas taip pat iškart patenka į pagrindinį Eurolygos turnyrą. Ši sistema suteikia abiem Lietuvos komandoms galimybę žaisti Eurolygoje. Manau, to užtenka. Nematai permainų galimybių ateityje“, – „Lietuvos rytui“ sakė J.Bertomeu.

Eurolygos vadovas taip pat gyrė „Žalgirį“, kuris pagaliau rungtyniaus naujoje modernioje arenoje.

„Nuo pat Eurolygos pradžios „Žalgiris“ turi ilgalaikį kontraktą. Jau seniai sakėme, kad norėdamas išsaugoti A licenciją Kauno klubas iki 2012 metų privalo pasistatyti naują areną. Mes sekėme procesą ir nuolat palaikėme ryšį su Kauno komanda. Dabar esame labai patenkinti. Tikslas pagaliau pasiektas ir arena yra pastatyta. Mes skatiname komandas statyti dideles arenas ir stengtis plėtoti rinkodaros projektus, nes tai garantuos didesnes pajamas. Norime, kad kiekvienas Eurolygos klubas didintų savo pajamas. Toks yra mūsų tikslas, mūsų judėjimas į priekį“, – dienraščiui pasakojo J.Bertomeu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius