-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 12

Lietuvos rinktinės krepšininkų sezono pradžia: vieni žiba už Atlanto, kiti buksuoja Europoje

Krepšinio rinktinė jau žino savo varžovus kitąmet vyksiančiame Europos krepšinio čempionate. Lietuviai grupės etape susitiks su latviais, estais, čekais, belgais ir ukrainiečiams. Krepšinio aistruoliai trina rankomis – kai sekasi, tai sekasi. Tačiau kaip sekasi mūsų rinktinės kandidatams?
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klubinis sezonas kol kas klostosi ne visiems. Kol Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas laužo NBA komentatorių liežuvius, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis ir Martynas Pocius susiduria su sunkumais Europoje.

Prieš pat čempionatą Lietuvos rinktinė prarado pagrindinį įžaidėją Mantą Kalnietį, kuris vis dar gydosi traumą, tačiau jau netrukus turėtų sugrįžti į Krasnodaro „Lokomotiv“.

Nors pasaulio krepšinio čempionate rinktinei padėti negalėjo, tačiau Linas Kleiza išlieka rinktinės kandidatu. Tiesa, krepšininkas šį sezoną Milano „Emporio Armani“ ekipoje susilaukė daugiau priekaištų negu pagyrų.

Martynas Pocius

Klubas: Stambulo „Galatasaray“

M.Pociui, ko gero, nesiseka labiausiai iš visų Lietuvos krepšininkų, traumos jo neapleidžia visos karjeros metu. Šį sezoną Turkijos klube rungtyniaujančiam gynėjui ir vėl teko padaryti pertrauką dėl traumos. Nugaros skausmų kamuojamas lietuvis ant suolo praleido kelias savaites, tačiau jau galėjo žaisti Eurolygos rungtynėse su „Neptūnu“.

Startiniame penkete neįsitvirtinantis M.Pocius Eurolygoje kol kas sužaidė penkerias rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleido po 21 minutę, pelnė po 5 taškus, atkovojo  po 1,2 kamuolio ir atliko po vieną perdavimą.

Turkijos čempionate lietuvis per šešerias rungtynes vidutiniškai žaidė po 20 minučių, per kurias rinko po 8,7 taško, atkovojo po 2,5 taško ir atliko po 1,3 perdavimo.

Lietuvio klubas Turkijos čempionate kol kas rikiuojasi trečioje vietoje, o Eurolygos D grupėje ir po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ išlaikė minimalius šansus žengti į kitą etapą. Stambulo klubą šį sezoną stipriai sukrėtė finansinė krizė. Didžioji dalis žaidėjų, tarp kurių yra ir Martynas Pocius, skundžiasi dar negavę atlygio, todėl grasina palikti komandą, jeigu artimiausiu metu jnetagaus pinigų.

Eurolygos drausmės komitetas klubui skyrė dar ir 100 tūkst. eurų baudą už sirgalių riaušes, kurių metu žuvo Belgrado komandos sirgalius. Klubas taip pat trejas ULEB Eurolygos arba Europos taurės turnyrų rungtynes savo aikštėje žais be žiūrovų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martynas Pocius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martynas Pocius

Adas Juškevičius

Klubas: Vilniaus „Lietuvos rytas“

Europos čempionate sutelkęs visas jėgas bandydamas pakeisti Mantą Kalnietį šį sezoną įžaidėjas bando užtikrinti sėkmingą Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą. Iš Vokietijos sugrįžęs A.Juškevičius tiek Europos taurės turnyre, tiek LKL yra vienas iš stabiliausiai rungtyniaujančių Vilniaus ekipos žaidėjų.

Per devynerias Europos taurės rungtynes įžaidėjas vidutiniškai rungtyniavo po 28 minutes, per kurias rinko po 12,2 taško ir atliko po 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

LKL čempionate vilniečių atakų organizatorius vidutiniškai per 22 minutes pelnė 9,7 taško, atliko 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir perėmė 2,3 kamuolio.

Sostinės klubas jau yra užsitikrinęs vietą kitame Europos taurės turnyre, o LKL užima antrąją vietą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Adas Juškevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Adas Juškevičius

Mindaugas Kuzminskas

Klubas: Malagos „Unicaja“

Dar vienam sezonui Juano Plazos vadovaujamame Malagos klube pasilikęs M.Kuzminskas nesuklydo. Tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos čempionate lietuvis yra antras pagal rezultatyvumą komandoje ir žaidžia startiniame penkete.

Eurolygoje per aštuonerias rungtynes M.Kuzminskas vidutiniškai žaidžia po 23 minutes, per kurias pelno 11 taškų ir atkovoja 3,9 kamuolio.

Per dešimt rungtynių Ispanijos lygoje lietuvis vidutiniškai aikštėje praleido 20,4 minutės, per kurias rinko 10,1 taško ir atkovojo 4 kamuolius.

Eurolygos B grupėje „Unicaja“ užima trečiąją vietą ir jau beveik yra užsitikrinusi vietą kitame etape. Ispanijos čempionate Malagos ekipa užima antrąją vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir  CSKA žaidėjas Nando de Colo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir CSKA žaidėjas Nando de Colo

Darjušas Lavrinovičius

Klubas: Emilijos Redžio „Grissin Bon“

Kol kas juodas sezonas. Lietuvos krepšinio rinktinės aukštaūgis D.Lavrinovičius traumą patyrė Pasaulio pirmenybėse Ispanijoje, per lietuvių pusfinalio dvikovą su JAV komanda. Šią vasarą D.Lavrinovičius pasirašė sutartį su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubu, tačiau nė vienų rungtynių taip ir nesužaidė.

Rugsėjo 26 dieną D.Lavrinovičiui buvo atlikta kairės rankos plaštakos operacija. Jam medikai sportuoti draudė apie pusantro mėnesio. Lapkričio viduryje Lietuvos rinktinės žaidėjas jau atsigavo po rankos traumos, tačiau jam teko savo pasirodymą aikštėje atidėti dar ilgesniam laikui – Darjušui atsinaujino nugaros skausmai ir klubas priverstas gydyti jau įsisenėjusį sopulį.

Europos taurės A grupėje rungtyniaujanti Italijos ekipa užima paskutinę vietą ir jau prarado šansus žengti toliau. Lietuvio klubas Italijos čempionate užima antrąją vietą.

Pauliaus Cuberos nuotr./Darjušas Lavrinovičius
Pauliaus Cuberos nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Jonas Mačiulis

Klubas: Madrido „Real“

Jonui Mačiuliui nepavyksta žvaigždžių kupinoje Madrido ekipoje patekti į starto penketą, tačiau lietuvis bent jau Ispanijos čempionate stabiliai renka taškus.

Per septynerias rungtynes Eurolygoje J.Mačiulis vidutiniškai žaidė 17 minučių ir rinko 5,4 taško bei atkovojo 3,3 kamuolio.

Ispanijos lygoje lietuvis per dešimt rungtynių vidutiniškai aikštėje praleido 17 minučių, per kurias rinko 8 taškus ir atkovojo 2,3 kamuolio.

Eurolygos A grupėje Ispanijos ekipa užima antrąją vietą ir jau yra užsitikrinusi vietą kitame etape. Madrido „Real“ klubas pirmauja Ispanijos čempionate.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Mačiulis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Mačiulis

Renaldas Seibutis

Klubas: Stambulo „Daruššafaka Doguš“ 

Europos krepšinio sirgaliams mažiau žinomas Stambulo klubas kol kas Turkijos čempionate lyderiauja, o gynėjas iš Lietuvos įsitvirtino startinėje sudėtyje.

R.Seibutis Turkijos lygoje per devynerias rungtynes vidutiniškai žaidė 23 minutes, per kurias pelnė 11,4 taško, atkovojo 3,7 kamuolio ir atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, klubas nerungtyniauja Eurolygos ar Europos taurės turnyruose, tačiau būdamas Turkijos čempionato lyderiu turi galimybių ten patekti kitą sezoną.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Seibutis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Seibutis

Simas Jasaitis

Klubas: „Išjunk šviesą“

Simas Jasaitis pasibaigus sutarčiai su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ naujam sezonui nepasirašė sutarties su jokiu krepšinio klubu. Jis žaidžia tik Vilniaus Sekmadienio krepšinio lygoje.

32-ejųpuolėjas Sekmadienio krepšinio lygoje atstovauja „Išjunk šviesą" klubui, tačiau nė vienerių rungtynių bent jau kol kas nesužaidė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis

Donatas Motiejūnas

Klubas: „Houston Rockets“

D.Motiejūnas sėkmingai pasinaudojo klubo lyderių traumomis ir pamažu tampa vis svarbesniu žaidėju. Lietuvis prisideda ir prie akivaizdžiai pagerėjusios „Rockets“ gynybos ir pelno vis daugiau taškų. Kitas svarbus lietuvio rezultatas – padidėjęs žiniasklaidos dėmesys. Galima sakyti, kad D.Motiejūnas yra pasiekęs kol kas geriausią formą savo karjeroje. Ar jam pavyks išlaikyti stabilumą?

Šį sezoną kaunietis per 21-erias rungtynes vidutiniškai žaidė 27 minutes, per kurias pelnė 9,6 taško ir atkovojo 6,3 kamuolio.

NBA Vakarų konferencijoje Hjustono klubas su 16 pergalių ir penkiais pralaimėjimais užima penktąją vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Kšištofas Lavrinovičius

Klubas: Emilijos Redžio „Grissin Bon“

Italijos klubas jau paskelbė, kad į rikiuotę sugrįžus Darjušui Lavrinovičiui, sutartis su K.Lavrinovičiumi pratęsta nebus. Nors Italijos klube brolį pavadavo puikiai, tačiau Kšištofui teks ieškotis naujos karjeros stotelės.

Kšištofas Lavrinovičius Italijos čempionate per devynerias rungtynes vidutiniškai rungtyniavo 19 minučių, per kurias rinko 10,4 taško ir atkovojo 4 kamuolius.

Europos taurės A grupėje rungtyniaujanti Italijos ekipa užima paskutinę vietą ir jau prarado šansus žengti toliau. Lietuvio klubas Italijos čempionate užima antrąją vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšištofas Lavrinovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšištofas Lavrinovičius

Paulius Jankūnas

Klubas: Kauno „Žalgiris“

P.Jankūnas yra vienas iš svarbiausių Kauno ekipos ramsčių. Eurolygoje jis yra antras pagal rezultatyvumą po legionieriaus Jameso Andersono, o LKL lygoje įrodinėja, kad jam galima patikėti lemiamus metimus.

Eurolygoje per aštuonerias rungtynes P.Jankūnas vidutiniškai žaidė 23 minutes, per kurias rinko po 9,5 taško ir 6,5 atkovoto kamuolio.

Lietuvos čempionate per 13 rungtynių krepšininkas vidutiniškai žaidė 21 minutę, per kurią pelnė 10 taškų ir atkovojo 4,6 kamuolio.

Eurolygos A grupėje kovojantis Kauno „Žalgiris“ užima trečiąją vietą ir turi realius šansus žengti į TOP-16 etapą. Praėjusio sezono čempionas pirmąją poziciją LKL išlaiko ir šiemet.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas

Jonas Valančiūnas

Klubas: „Toronto Raptors“

Uteniškis ir toliau bando prasimušti tarp geriausių ekipos krepšininkų, tačiau stabilumo jam kartais pritrūksta. Nepaisant to, Toronto ekipa šį sezoną stebina puikiai subalansuotu krepšiniu, kurio mažai kas iš jų tikėjosi. Tiesa, sezonas dar tik prasideda ir viskas gali greitai pasikeisti.

J.Valančiūnas per pirmąsias 21 sezono rungtynes vidutiniškai rungtyniavo 27 minutes, per kurias rinko po 12,1 taško ir atkovojo 8,6 kamuolio.

„Raptors“ klubas su 16 pergalių ir 6 pralaimėjimais yra Rytų konferencijos lyderis.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Šarūnas Vasiliauskas

Klubas: Sopoto „Trefl“

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Sopoto klube gavo pagrindinio komandos atakų organizatoriaus vaidmenį. Nors klubas pergalėmis Lenkijoje pasigirti negaliu, tačiau lietuvis yra antras pagal rezultatyvumą savo ekipoje.

Š.Vasiliauskas per 10 rungtynių Lenkijos lygoje vidutiniškai žaidė 30 minučių, per kurias pelnė 13,6 taško, atkovojo 4 kamuolius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

Lenkijos čempionate Sopoto klubas kol kas užima aštuntąją vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Vasiliauskas ir Miltonas Barrosas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Vasiliauskas ir Miltonas Barrosas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius