Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 09 /20:36

„Lietuvos ryto“ ir „Juventus“ komandų peštukai nubausti piniginėmis baudomis ir vienerių rungtynių diskvalifikacija

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse susimušę abiejų komandų krepšininkai negalės žaisti ateinančiose lygos rungtynėse bei turės sumokėti po 800 litų baudą. Tik Tautvydas Lydeka išvengė diskvalifikacijos – jam pritaikyta kiek mažesnė nuobauda.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKL generalinio direktoriaus teigimu, Dovydas Redikas ir Saulius Kymantas turės papurtyti pinigines – gaus 800 litų baudas, be to, dar praleis po vienerias LKL rungtynes. T.Lydeka diskvalifikacijos išvengė, nes muštynėse nedalyvavo, o tik be leidimo paliko komandos atsarginių žaidėjų suolelį – jam skirta 200 litų bauda.

Nors trečiadienio popietę buvo kalbama, kad Ernestas Ežerskis taip pat gaus 800 litų nuobaudą, vakare LKL išplatino pranešimą, kuriamte teigiama, kad jam nuobauda bus didesnė. Krepšininkas, pripažintas incidento iniciatoriumi, turės sumokėti 1000 litų.

Vienam atrodo tyčia, kitam gal – netyčia, tačiau tai yra subjektyvu. Aišku yra tai, kad po E.Ežerskio veiksmo kilo susistumdymas, todėl jis pripažįstamas iniciatoriumi

„LKL nuostatuose tokia situacija yra tiksliai apibrėžta ir pagal nuostatus skirtos baudos – diskvalifikacija ir piniginės baudos. Incidento pradžia buvo suvaldyta blogai, arenos apsauga pražiopsojo kelis į aikštę įbėgusius sirgalius, tačiau iškart po to situacija buvo greitai suvaldyta, todėl dėl aistruolių pasirodymo aikštėje Utenos klubas baudos negaus. Rungtynių komisaro ataskaitoje tai nepabrėžiama“, – nemalonią situaciją apibūdino LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Primename, kad antradienį Utenoje vykusių rungtynių antrojo kėlinuko pabaigoje „Juventus“ žaidėjas E.Ežerskis metė kamuolį į vilniečių gynėjo D.Rediko galvą. Vaizdo pakartojime matosi, kad uteniškis bandė neleisti kamuoliui išskrieti už aikštės ribų, tad neaišku, ar E.Ežerskis tyčia stengėsi pataikyti D.Redikui į veidą.

Vis dėlto pastarasis varžovo veiksmą palaikė tyčiniu ir užpuolė E.Ežerskį kumščiais. D.Rediką pamokyti užsimojo „Juventus“ žaidėjas S.Kymantas, o skirti peštukus sumanė „Lietuvos ryto“ aukštaūgis T.Lydeka, kuris incidento pradžioje taip pat buvo tarp atsarginių žaidėjų. Visas ketvertukas buvo išvarytas iš aikštės.

Per visą mano karjerą nėra pasitaikę tokių dalykų. Aš suprasčiau, jei būtų sviedęs netyčia. Tačiau dabar, kai buvo tokios aplinkybės, nežinau, kas būtų susivaldęs“, – po mačo sakė D.Redikas.

L.Gylio teigimu, situacijos kaltininkas yra E.Ežerskis ir LKL nesvarstė, ar žaidėjas taip pasielgė tyčia ar netyčia: „Vienam atrodo tyčia, kitam gal – netyčia, tačiau tai yra subjektyvu. Aišku yra tai, kad po E.Ežerskio veiksmo kilo susistumdymas, todėl jis pripažįstamas iniciatoriumi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius