-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 03

LKL finalo istorija: ar kam buvo pavykę atsitiesti pralaimint 0:2?

Prieš trečiąsias LKL finalinės serijos rungtynes dauguma ekspertų žada lengvą pergalę Kauno „Žalgiriui“, kuris serijoje iki 4 pergalių pirmauja 2:0. „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas rytinėje treniruotėje žadėjo kovoti iki galo, tačiau užsiminė, kad, matyt, Lietuvos istorijoje dar niekam nėra pavykę atsitiesti pralaimint 0:2. Krepšininkas ne visai teisus. „Lietuvos rytas“ prieš šias rungtynes turėtų semtis įkvėpimo iš tiesioginių konkurentų.
„Lietuvos ryto“ krepšininkai
„Lietuvos ryto“ krepšininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipai dar 1996 metais pavyko laimėti LKL finalinę seriją, nors po dviejų rungtynių rezultatas buvo toks, kokį šiandien matome. Tuomet jie 0:2 pralaimėjo prieš Kauno „Atletą“, tačiau galutinis serijos rezultatas buvo 3:2. 

Pirmąsias rungtynes Kauno „Žalgiris“ tuomet pralaimėjo 77:91, o antrosiose nusileido 71:81. Po šių dviejų pralaimėjimų komanda sugebėjo sutelkti jėgas ir iškovoti tris pergales iš eilės – 74:63, 88:68 ir 71:63.

Rytinėje treniruotėje vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas būtent tai ir akcentavo – reikia pamiršti apmaudžiai pralaimėtas rungtynes Vilniuje ir koncentruotis į kovą Kaune.

– Kaip ruošiatės rytojaus rungtynėms? – paklausėme Dirko Bauermanno.

– Džiaugiuosi, kad nebeklausiate apie vakarykštes rungtynes, nes dabar svarbu tik rytojus. Jokių klausimų – mes esame sudėtingoje situacijoje. Pralaimėjome pirmas dvejas rungtynes, bet aš labai žaviuosi komandos nuotaika ir dvasia. Jeigu kas nors ir gali išsikapstyti iš šios situacijos, tai mes. Mes apie tai kalbėjome po rungtynių. Manau, kad mes tikrai žaidėme daug geriau negu pirmose rungtynėse. Mes geriau gynėmės ir agresyviau žaidėme, todėl nusipelnėme laimėti. Prametėme reikalingus baudos metimus, bet esu tikras, kad jei ir toliau taip žaisime, mes turime šansų rytoj.

– Kokia žaidėjų fizinė būklė?

– Gera, jie visi labai gerai treniruoti profesionalai. Turime jauną komandą ir jiems dėl to nekils problemų. Ši serija ne apie fizinę jėgą, bet apie psichologinį nusiteikimą. Mes ką tik pralaimėjome rungtynes, kurias turėjome laimėti. Tai yra daug svarbiau, nei fizinė žaidimo dalis.

– Ar galvojate apie kitokią žaidėjų rotaciją trečiose rungtynėse?

– Aš manau, kad mūsų startinis penketas žaidė gerai. Artūras Jomantas mums suteikė daugiau agresyvumo, kurio mums taip reikia šioje serijoje. Mes turime du žaidėjus, kurie mažai žaidė ir dar galės pridėti energijos, tai Simas Buterlevičius ir Dovydas Redikas. Ruošiuosi daugiau leisti jiems žaisti nei vakar.

– Kurie žaidėjai patobulėjo labiausiai nuo pirmųjų rungtynių?

– Svarbiausias dalykas mums yra, kad mes pagaliau žaidėme kaip komanda. Nuo pirmos dienos, kai aš čia atvykau, mūsų tikslas buvo pagerinti gynybą. Pirmose finalo rungtynėse to nebuvo: mes žaidėme silpnai, o to neturėjo būti. Ypač prieš tokią komandą kaip „Žalgiris“. Tačiau vakar mes įrodėme, kad galime būti agresyvūs ir mums tai buvo didžiausias žingsnis.

– „Žalgiris“ kartais atsipalaiduoja, kai pradeda pirmauti. Galbūt galite tuo pasinaudoti?

– Jeigu jie būtų jauna komanda – taip. Tačiau jie turi daug patyrusių žaidėjų, todėl nemanau, kad jie atsipalaiduos. Jie žais taip pat stipriai, o atmosfera bus dar geresnė. Juk rungtynės vyks šeštadienį ir jie laimėjo pirmus du mačus, todėl arena bus pilna. Taigi, mums reikia žaisti geriau. 

Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas

– Ar nuoširdžiai tikite, kad galite pakeisti šios serijos eigą? – pasiteiravome Stepono Babrausko.

– Manau, kad Lietuvos istorijoje dar taip nebuvo. Mes norime kovoti kaip paskutinėse rungtynėse. Rankų nenuleisime, nes mums nėra kur trauktis.

– Kokia komandos psichologinė būsena?

– Aišku, kad visi yra nusivylę. Vakar įdėjome labai daug jėgų, bet tos kvailos klaidos kainavo per daug ir palaidojo rungtynes. Ką padarysi – iš klaidų mokomasi. Nėra neklystančių žmonių.

– Gal vakarykštės rungtynės parodė „Žalgirio“ silpnybių?

– Nežinau. Jeigu jie laimėjo, tai reiškia, kad silpnų vietų neturi. Nors šiokių tokių niuansų yra. 

Steponas Babrauskas
Steponas Babrauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius