-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 28

LKL starte – ambicingos naujovės

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) 18-ąjį gyvavimo sezoną pradeda ambicingai. Padidėję komandų biudžetai žada aukštesnio lygio krepšinį, o sugriežtėję reikalavimai klubams ir arenoms – profesionalesnį požiūrį į darbą ir didesnį patogumą žiūrovams.
T.Rimkaus teigimu, LKL pirmenybių lygis šiame sezone turėtų išaugti
T.Rimkaus teigimu, LKL pirmenybių lygis šiame sezone turėtų išaugti / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip ir pernai, komandų skaičius išliko rekordiškai didelis – 13. „Iš lygos dėl skolų ir nuostatų neatitinkančios arenos buvo pašalinta Marijampolės „Sūduva“, tačiau lygą papildė NKL čempionė Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipa. Jai irgi buvo padaryta išimtis dėl arenos – šį sezoną leista rungtyniauti Klaipėdos LCC arenoje, tačiau jei po metų pamatysime, kad LKL nuostatus atitinkančios arenos darbai Palangoje nejuda į priekį, iš naujo svarstysime komandos galimybes varžytis aukščiausiojoje lygoje“, – antradienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Išskirtinis dėmesys arenoms

Minimalių arenos reikalavimų – bent 800 sėdimų žiūrovų vietų – šiame sezone, anot L.Gilio, neatitiks 4–5 komandos. „Prasčiausią areną turėjusios „Sūduvos“ jau neliko LKL. Tačiau, be Palangos ekipos, reikalavimų atitinkančių arenų neturi Prienų „Rūdupis“, Kėdainių „Nevėžis“, „Kaunas“ ir Vilniaus „Sakalai“. Artimiausius dvejus metus akylai stebėsime šias problemas. Tikimės, bus pastatytos arba bent pradėtos statyti naujos bent minimalius reikalavimus atitinkančios arenos“, – dėstė LKL generalinis direktorius.

„Iš dalies šią problemą išsprendė „Sakalai“, kurie namų mačus žais Šakiuose. Krepšinio populiarinimui tai gerai, nes neabejoju, kad Šakiuose apsilankys daugiau žiūrovų nei būdavo Vilniuje. Tačiau komanda visą sezoną bus priversta žaisti išvykoje, o nuo Vilniaus iki Šakių yra net 160 km“, – pridūrė L.Gilys.

Atletiškesnis krepšinis

Sugriežtėjo ir reikalavimai klubams. Minimalų 600 tūkst. Lt biudžetą, anot L.Gilio, pasiekė ir viršijo visos šio sezono dalyvės, o prie naujų būtinų pareigybių – vyriausiojo trenerio, trenerio asistento, fizinio rengimo trenerio, mediko, direktoriaus, vadybininko ir atstovo spaudai – komandoms teks prisitaikyti. „Tokie reikalavimai kitose Europos lygose taikomi jau seniai“, – teigė LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus.

Anot jo, lygos krepšinio lygis šį sezoną turėtų pakilti. „Praėjusį sezoną buvo daugiau žalio jaunimo, o dabar į lygą grįžta vis daugiau solidesnių krepšininkų, – dėstė T.Rimkus. – Dėl pasikeitusių krepšinio taisyklių žaidimas turėtų tapti atletiškesnis. Manau, komandos daugiau remsis užtikrintais taškais iš po krepšio nei mėtys tritaškius iš tolimesnio atstumo.“

Kaip ir pernai, varžybos vyks dviejų ratų sistema. 13 komandų reguliariajame sezone žais po dvejas rungtynes (namuose ir išvykoje), o stipriausios 8 ekipos pateks į atkrintamąsias varžybas.

„Paskutinę vietą užėmusi ekipa iškris iš lygos, o priešpaskutinė žais pereinamąją seriją su NKL čempione, bet su sąlyga, kad ji atitiks LKL reikalavimus“, – dar vieną naujovę pristatė L.Gilys.

Legionierių limitas

Palyginti su praėjusiu sezonu, šiame komandos galės remtis net šešiais legionieriais. Pernai klubai LKL lygoje rungtynėms galėjo registruoti tik 4 užsieniečius.
 

„Legionierių limitas buvo padidintas didžiųjų klubų prašymu ir bendradarbiaujant su Lietuvos krepšinio federacija (LKF). Tiesa, už šeštą legionierių klubas turės LKF sumokėti papildomą 50 tūkst. Lt mokestį. 20 tūkst. Lt mokestį reikės mokėti ir už užsienietį vyriausiąjį trenerį“, – kalbėjo T.Rimkus.

Jis patvirtino, kad Kauno „Žalgiris“ šiuos mokesčius jau sumokėjo, tuo tarpu Vilniaus „Lietuvos rytas“ kol kas susitvarkė formalumus tik dėl užsieniečio vyriausiojo trenerio. „Sumokėti mokesnį už šeštą legionierių bus galima bet kada“, – pridūrė LKL varžybų direktorius.

Vis dėlto išaugusiu legionierių limitu susiviliojo ne visi. „Sakalai“, „Perlas“, „Rūdupis“, Utenos „Juventus“, „Alytus“ ir „Kaunas“ apskritai neregistravo nė vieno užsieniečio.

LKL pirmenybės prasidės antradienį, rugsėjo 28 dieną, atkeltomis Kėdainių „Nevėžio“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius