-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 01

LMKL „Žvaigždžių“ dienos rungtynėse – vyrų komandos pergalė

LMKL „Žvaigždžių“ dienos Kėdainiuose puošmena tapusiose rungtynėse iš tituluotų sportininkų suburta „Lietuvos“ vyrų rinktinė po atkaklios ir permainingos kovos panaikino 11 taškų deficitą ir išplėšė pergalę prieš „LMKL rinktinę“ rezultatu 67:66 (19:20, 17:24, 31:22). Komandos žaidė tris kėlinukus po 8 minutes. Naudingiausiais rungtynių žaidėjais išrinkti Alvydas Duonėla ir Laura Svarytė.
LMKL žvaigždžių dienos dienos momentas
LMKL žvaigždžių dienos dienos momentas / A.Didžgalvio nuotr.

Pirmojo kėlinuko pradžioje po dviejų Valdemaro Chomičiaus ir vieno Tomo Pačėso tritaškių Modesto Paulausko ir Arvydo Sabonio vadovaujama „Lietuvos“ vyrų rinktinė susikrovė 5 taškų pranašumą – 9:4.

Dvi atakas iš eilės sėkmingai užbaigus Rasai Žemantauskaitei-Matlašaitienei, „LMKL rinktinė“ priartėjo vieno metimo atstumu. Po efektingo Deivido Šembero perdavimo gražią ataką galėjo užbaigti link krepšio įkirtęs A.Duonėla, tačiau, varžovei sukirtus per rankas, į krepšį nepataikė. Žaidimo tempą padidinusios merginos į priekį išsiveržė pačioje kėlinuko pabaigoje, Gretai Šniokaitei pataikius iš toli – 20:19.

Antrajame kėlinuke ėmė ryškėti „LMKL rinktinės“ pranašumas. Indrei Mikelėnaitei įmetus tritaškį, merginos susikrovė 9 taškų pranašumą – 32:23. „Lietuvos“ rinktinė sumažino atsilikimą iki 4 taškų, bet geriausios LMKL krepšininkės dar kartą spurtavo ir po Lauros Juškaitės dvitaškio atitrūko dviženkle persvara – 44:34.

Pertraukos tarpo antrojo ir trečiojo kėlinukų metu į aikštelę varžytis su „LMKL rinktine“ išbėgo Kėdainių SM auklėtinės. Jų pelnyti taškai buvo įskaičiuojami į vyrų komandos sąskaitą. Jaunosios krepšininkės niekuo nenusileido LMKL žvaigždėms. Vyrams sugrįžus į aikštelę, komandas skyrė 11 taškų – 51:40.

Paskutiniame kėlinuke vyrai metėsi į kovą ir po kelių tritaškių sumažino atsilikimą iki 5 taškų (50:55). Po dar vieno tolimo T.Pačėso šūvio, vyrai perėmė kamuolį, o vienas prieš krepšį išbėgęs D.Šemberas pelnė lengvus taškus. Jau kitos atakos metu Virgilijus Alekna pelnė taškus iš po krepšio, išlygindamas rezultatą – 59:59.

Likus žaisti mažiau nei 7 minutes, V.Chomičius tritaškiu išvedė vyrus į priekį, tačiau tokiu pat metimu atsakė Laura Svarytė. Po E.Šikšniūtės dvitaškio merginos atitrūko 4 taškų pranašumu, tačiau per likusį laiką taškus rinko tik vyrai, kurių pergalę lėmė T.Pačėso tolimas metimas.

Treneriai Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Alfredas Vainauskas į aikštelę metė visas 12 krepšininkių, bet sėkmingos atakos surengti nepavyko.

Audringai žiūrovų palaikomos merginos bandė išsigelbėti paskutinėje atakoje. Treneriai Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Alfredas Vainauskas į aikštelę metė visas 12 krepšininkių, bet sėkmingos atakos surengti nepavyko.

„Įspūdžiai patys geriausi. Aišku, vyrai galėjo mums šiek tiek nusileisti, nes mes – silpnoji lytis, o čia buvo mūsų šventė. Todėl tikiuosi, kad, vyrams pakvietus mus į savo šventę, laimėsime mes.

Tapti naudingiausia nesitikėjau, dar ir dabar dreba rankos, esu tikrai nustebusi“ – įspūdžiais po rungtynių dalinosi naudingiausia „LMKL rinktinės“ krepšininkė L.Svarytė.

Vyrai LMKL „Žvaigždžių dienos” rungtynėse triumfavo antrą kartą lygos istorijoje. Prieš du metus vieno taško persvara (61:60) merginas įveikė „LKL rinktinė”, sudaryta iš lygos trenerių ir darbuotojų.

„LMKL rinktinei” I.Šalkauskė pelnė 13, G.Šniokaitė – 9, E.Šikšniūtė ir L.Juškaitė – 8, H.Mershon – 7, R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė – 5, L.Svarytė ir S.Baliutavičiūtė – 4, I.Mikelėnaitė ir J.Marmienė – po 3, S.Daniels – 2 taškus. G.Gutkauskaitė nepasižymėjo.

„Lietuvos“ vyrų rinktinei T.Pačėsas surinko 24, V.Chomičius – 18, E.Jankauskas – 8, A.Duonėla – 5, D.Šemberas ir V.Alekna – po 4, L.Jurčiūtė ir U.Jurčiūtė – po 2 taškus. B.Vanagas taškų nepelnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius