-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 26

Mantas Kalnietis: „Jeigu nepateksiu į NBA, žaisiu „Žalgiryje“

Antradienį į Lietuvos krepšinio federacijos surengtą spaudos konferenciją atvykęs Mantas Kalnietis atskleidė savo tolesnius karjeros planus. 28 metų įžaidėjas planuoja atsigauti po patirtų traumų ir išbandyti save „Indiana Pacers“ komandos treniruočių stovykloje. Jeigu NBA komandos dėmesio jis nesulauks, žais Kauno „Žalgiryje“.
Mantas Kalnietis
Spaudos konferencijos akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Viskas yra neblogai. Jau pradėjau žaisti kontaktinį krepšinį, nors padariniai vis dar jaučiasi. Pamaudžia kelį, bet su kiekviena diena esu arčiau geresnės formos“, – apie atsigavimą po traumos kalbėjo M.Kalnietis.

Krepšininkas planuoja birželio pabaigoje vykti į JAV, kur išbandys jėgas „Indiana Pacers“ komandos stovykloje: „Jau ilgą laiką jie demonstruoja susidomėjimą manimi, todėl išbandysiu save treniruočių stovykloje ir vasaros lygoje. Jiems reikia pamatyti, ar aš dar ką sugebu po tų metų pertraukos.“

„Buvo trys ar keturios priežastys, kodėl norėjau gydytis kuo greičiau ir nelikti Krasnodare. Nesu Vytautas Didysis, nesimušiu į krūtinę, kad tik dėl rinktinės taip nusprendžiau. Bet tai buvo viena iš svarbiausių priežasčių“, – kalbėjo M.Kalnietis.

Su Kauno „Žalgiriu“ susitariau, kad jeigu nežaisiu NBA, tuomet žaisiu Kaune. 

„Su Kauno „Žalgiriu“ susitariau, kad jeigu nežaisiu NBA, tuomet žaisiu Kaune. Pasiekėme žodinį susitarimą“, – atskleidė įžaidėjas.

LKF pristatė ir atsinaujinusį gatvės krepšinio turnyrą, kuris vyksta nuo 2008 metų. Šių metų naujovė – dėjimų konkursas.

„Kiekvienas turnyras skatina jaunimo aktyvumą. Pačiam yra tekę stebėti šį turnyrą, kuriame galima išvysti profesionalių žaidėjų. Žaidimas vienas prieš vieną Lietuvoje yra tikrai aktualus, nes mes esame įpratę žaisti komandinį krepšinį, bet individualus žaidimas padeda prisitaikyti prie skirtingų schemų“, – kalbėjo M.Kalnietis.

Balandžio pabaigoje Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas oficialiai pranešė, kad nutraukė sutartį su traumą patyrusiu Lietuvos rinktinės įžaidėju M.Kalniečiu.

Balandžio pradžioje M.Kalniečiui Lietuvoje buvo atlikta kairiojo kelio operacija, po kurios jis į Rusiją nebegrįžo.

Lietuvio ir Krasnodaro ekipos sutartis galiojo iki šio sezono pabaigos ir abi pusės nusprendė jos nebepratęsti.

Praėjusiais metais M.Kalnietis dalyvavo „Brooklyn Nets“ ir „Portland Trail Blazers“ stovyklose. Jis dėl Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos buvo priverstas atsisakyti „Atlanta Hawks“ ir NBA čempionės „San Antonio Spurs“ kvietimų dalyvauti treniruočių stovyklose.  

Šiemet Lietuvos krepšinio rinktinė, vadovaujama Jono Kazlausko, rudenį žais Europos krepšinio pirmenybėse ir sieks iškovoti kelialapį į 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadą. Grupės varžybas lietuviai žais Latvijoje, o prasimušus į atkrintamuosius mačus, teks vykti į Prancūzijos Lilio miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius