-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 18

Mantas Kalnietis lieka „Žalgiryje“

Mantas Kalnietis ir toliau rungtyniaus ŪBIG valdomame Kauno „Žalgirio“ krepšinio klube. Krepšininkas nepasinaudojo iki liepos 15 dienos galiojusia galimybe nutraukti kontraktą su „Žalgiriu“.
Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Mantas Kalnietis
M.Kalnietis lieka Kaune, teigia „Žalgirio“ atstovai / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

M.Kalnietis prarado teisę tapti laisvuoju agentu, todėl dar mažiausiai metus vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, praneša oficiali Kauno klubo interneto svetainė.

Tokiu būdu Kauno „Žalgiris“ nusprendė neatiduoti M.Kalniečio Trevizo „Benetton“ klubui, su kuriuo, kaip anksčiau skelbta, krepšininkas pasirašė trejų metų kontraktą. Sportalas.com šaltinių duomenimis, krepšininko parašas ant kontrakto su Italijos klubu yra.

Tai reiškia, kad dabar M.Kalniečio ateitis priklausys tik nuo gerų „Benetton“ norų. Jei italų klubas reikš pretenzijas, krepšininkui už dvigubų kontraktų pasirašymą gresia ilga FIBA diskvalifikacija, teigia sportalas.com. Interperformances tinklapyje M.Kalnietis yra įrašytas kaip „Benetton“ ekipos narys.

22 metų 195 cm ūgio gynėjas visą gyvenimą siekė atstovauti „Žalgriui“, rašo klubo interneto svetainė. Pradėjęs sportuoti A.Sabonio krepšinio mokykloje Mantas vos sulaukęs 16 metų papildė „Žalgirio“ jaunimo komandos gretas, o 2006 m. kovą buvo pakviestas į pagrindinę komandą ir iš karto sužibėjo Europoje.

Tų pačių metų vasarą dar būdamas 19-os jis atstovavo Lietuvos nacionalinei vyrų rinktinei pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje. Vėliau „Žalgirio“ gretose M.Kalnietis pamažu išsikovojo vis svaresnį vaidmenį ir praėjusio sezono antroje pusėje tvirtai perėmė pagrindinio įžaidėjo amplua į savo rankas.

Šiuo metu M.Kalnietis su Lietuvos rezervine vyrų rinktine vieši Kinijoje, kur žaidžia kontrolinių rungtynių ciklą su šeimininkų komanda. Grįžęs į Lietuvą Mantas turėtų tęsti darbą rinktinės, besiruošiančios Europos čempionatui Lenkijoje, pagrindinėje treniruočių stovykloje.

2008-2009 m. sezone Eurolygos varžybose M.Kalnietis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 24,7 min., pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per mačą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate dukart šalies čempiono rodikliai siekė 11,3 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius