-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 24

Mažajame finale prireikė pratęsimo

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės „mažajame“ finale triumfavo „Šiauliai“. Antano Sireikos auklėtiniai tik po pratęsimo 97:89 (27:16, 22:23, 11:28, 24:17, 13:4) palaužė Kauno „Aisčius“.
Šiauliečiai iškovojo labai svarbią pergalę kovoje dėl trečiosios vietos
Šiauliečiai iškovojo pergalę kovoje dėl trečiosios vietos / Tomo Tumalovičiaus/„Reporteris.com“ nuotr.

Antrajame kėlinyje šiauliečiai pasitelkę į pagalbą tolimąją artileriją buvo įgiję net 17 taškų pranašumą (40:23), tačiau „Aisčiai“ nepasidavė, o likus žaisti kiek daugiau nei minutę Donatas Motiejūnas po įspūdingo skrydžio „Šiaulių“ baudos aikštelėje ir galingo dėjimo buvo priartinęs savo ekipą iki 8 taškų (47:39).

Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas rungtynėse Kauno „Aisčiai“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“
Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas

Po ilgosios pertraukos „Aisčiai“ užbombardavo „Šiaulių“ krepšį tolimais metimais. Dariaus Gvezdausko ir Romo Rinkevičiaus vedami kauniečiai spurtavo 24:7 ir išsiveržė į priekį – 63:56. Solidžia persvara „Aisčiai“ pirmavo ir 35-ąją minutę (76:67), bet tada Antano Sireikos auklėtiniai sukilo į lemiamą šturmą

Andrius Šležas ir Gintautas Vileita kartu pelnė 11 taškų ir rezultatas likus žaisti 3 minutes tapo lygus (78:78).

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 35,8 sek. G.Vileita pelnydamas du taškus išvedė į priekį „Šiaulius“ – 82:80. Tačiau jau kitoje atakoje Tomas Masiulis likęs laisvas pataikė tritaškį ir sugrąžino minimalų pranašumą „Aisčiams“ – 83:82, tačiau tas pats T.Masiulis lemiamu momentu pataikė tik vieną baudą iš trijų ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Prasidėjus pratęsimui D.Motiejūnas buvo išvedęs į priekį savo ekipą (88:86), tačiau tada tritaškį pataikė Gintaras Kadžiulis, dvi baudas realizavo Virginijus Praškevičius, o po dar 4 iš eilės G.Kadžiulio taškų šiauliečiai pabėgo į priekį nebepavejamai (97:88).

„Šiauliai“: Virginijus Praškevičius 21, Gintaras Kadžiulis 21, Gintautas Vileita 13, Andrius Šležas 11, Saulius Kuzminskas 10.

„Aisčiai“: Donatas Motiejūnas 24, Darius Gvezdauskas 22, Tomas Rinkevičius 18, Tomas Masiulis 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius