Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Mindaugas Kuzminskas išaugino savo galimybes NBA naujokų biržoje

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas antrąkart sėkmingai atstovavo savo komandai Trevize (Italija) vykstančioje „Adidas EuroCamp“ stovykloje. Sekmadienį į varžovų krepšį įmetęs 21 tašką per 18 minučių, šįkart Visų stovyklos žvaigždžių rinktinėje žaidęs puolėjas pelnė 15 taškų, o jo vedama ekipa nugalėjo Kroatijos jaunių rinktinę - 103:74 (28:24, 30:15, 19:19, 26:16).
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

M.Kuzminskas rungtyniavo 23 minutes, pataikė 3 iš 5 dvitaškių, taip pat taikliai metė ir tolimus metimus, atkovojo 3 kamuolius, 2 perėmė.

Prieš Visų žvaigždžių rinktinės mačą su Kroatijos rinktine, M.Kuzminskas liejo prakaitą žaisdamas „Antrosios“ komandos rinktinei, kuri 52:56 pralaimėjo ketvirtajai stovyklos komandai.

Žalgirietis per 24 minutes pelnė 17 taškų (4/9 dvit., 3/5 trit.) bei po krepšiais atkovojo 5 kamuolius.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Perlo“ puolėjas Eimantas Bendžius pelnė 5 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir per tris susitikimus tai buvo geriausias jo rezultatas stovykloje. 203 cm ūgio krepšininkas rungtyniavo 28 minutes, o jo „trečioji“ komanda 36:46 nusileido „pirmajai“ „Adidas EuroCamp“ rinktinei.

22 m. M.Kuzminskas smarkiai išaugino savo galimybes būti pakviestas šiųmetinėje Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje.

Trevize susirinkę krepšinio specialistai bei klubų skautai vieni kitiems antrindami sutiko, jog žaidėjas yra smarkiai patobulėjęs nuo pernai metų, kuomet lankėsi „Adidas EuroCamp“ stovykloje ir jo kandidatūra gali sudominti NBA ekipas. Tiesa, tik antrajame rate, kuris nesuteikia garantuoto kontrakto su pajėgiausios pasaulyje krepšinio lygos komandomis.

M.Kuzminskas nėra pateikęs paraiškos dalyvauti NBA naujokų biržoje, tačiau jis automatiškai gali būti pakviestas NBA klubo dėl savo amžiaus.

Krepšinio specialistai taipogi išskyrė vokietį Robiną Benzingą (210 cm), turką Dogusą Balbay (185 сm), vengrą Adamą Hangą (201 сm) bei kroatą Tomislavą Zubcičių (210 сm) kaip patraukliausius stovyklos žaidėjus, automatiškai patenkančius į NBA naujokų biržą.

Naudingiausiu stovyklos žaidėju išrinktas brazilas Augusto Lima. 210 cm ūgio „centras“ rungtyniauja Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ekipoje.

Anot krepšinio strategų, žaidėjas šįmet nedalyvauja NBA naujokų biržoje, tačiau jam galima žadėti puikią ateitį.

Kasmet Trevize vykstančioje stovykloje buvo susirinkę daugiau nei 60 jaunųjų krepšinio talentų, kurie šįmet arba po metų turės galimybę dalyvauti NBA naujokų biržoje.

Juos stebėjo keli šimtai krepšinio specialistų ir skautų iš įvairių Europos ir NBA klubų.

„Čia žaidėjai su agentais gali aptarti savo perspektyvas NBA naujokų biržoje. Jei krepšininkas jaučiasi tvirtai galintis pretenduoti į pirmąjį šaukimų ratą, viskas tvarkoje, jis gali būti ramus, nes gaus garantuotą kontraktą. Į Trevizą yra atvykę ir jaunesnės kartos krepšininkai, kurie nepretenduoja į šių metų šaukimus, nebent patys savo noru yra pateikę paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje. Šiuo atveju jie užsideda didelį pliusą kitiems metams, taip sutvirtindami savo pozicijas. „Adidas“ stovykloje dalyvauja patys pajėgiausi Europos krepšininkai, joje NBA skautus yra sudominę Andrea Barnanis, Serge Ibaka, Danillo Gallinaris, Marco Belinellis ir kiti vėliau NBA klubus papildę krepšininkai“, – „Eurobasket.lt“ sakė „Adidas EuroCamp“ stovyklos atstovė Jelena Soce.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius