Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 26

„Montepaschi“ lietuviai favoritais linkę vadinti „Lietuvos rytą“ (nuotraukos)

Trečiadienį vakare „Siemens“ arenoje „Lietuvos ryto“ krepšininkai žais pirmąsias šio Eurolygos sezono namų rungtynes. Jų varžovė bus Sienos „Montepaschi“ komanda, kurios garbę gina Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius.
K.Lavrinovičius poros favorite vadina „Lietuvos ryto“ komandą
Treniruotės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar pirmadienį oro uoste jis prisipažino, kad ekipa nėra mačiusi šio sezono „Lietuvos ryto“ rungtynių vaizdo įrašų. Antradienį krepšininkai jau bandė analizuoti būsimų varžovų žaidimą: „Jie turi tikrai gerą naują įžaidėją. Kokia ten jo pavardė, nemoku ištarti, – kaip visada sąmojo nestokojo K.Lavrinovičius. – Yra pasaulio čempionato žvaigždė Martynas Gecevičius. Gera priekinė linija. Be to, juos palaikys daug žiūrovų. Ir tai jiems bus papildomas stimulas siekti pergalės.“ 

K.Lavrinovičius pripažino, kad kol kas negali žaisti visa jėga.  Po vasarą atliktos operacijos jis tik mėnesį treniruojasi, todėl priverstas žaisti atsargiau: „Kad prieš mane vilniečiai dvigubins gynybą, aš nebijau. Mūsų komanda žaidžia labai draugiškai, jeigu du varžovai bus prie manęs, tereikės rasti laisvą komandos draugą. Bandysime išnaudoti tokias galimybes. Eurolygos rungtynėse ne vienas žaidėjas viską lemia, turi gerai žaisti visa komanda“, – sakė Kšyštofas.

„Kovoti su buvusia komanda – savotiškas jausmas. Aišku, aš Vilniuje žaidžiau senokai, bet vis tiek... Tikrai ekipoje dar nesijaučiu taip gerai, kaip būdavo ankstesniais metais. Juntama, kad ir manęs metus nebuvo, ir keli starto penketo krepšininkai pasikeitė. Reikia laiko susižaisti, kad be priekaištų jaustume vienas kitą“, – kalbėjo R.Kaukėnas. 

„Nu, žinote, su Lietuvos komandomis žaisti yra toks savotiškas, labai savotiškas jausmas. Nemanau, kad publika ką nors skanduos ar švilps, aš gi dirbu savo darbą“, – morališkai dvikovai ruošėsi K.Lavrinovičius, o į klausimą, ar komandos draugus išmokė ką nors pasakyti lietuviškai, aukštaūgis linksmai atsakė, jog šie mieliau išmoko keletą nelietuviškų žodžių.

K.Lavrinovičiaus teigimu, ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“ šį sezoną Eurolygoje gali žaisti sėkmingai. Jo nuomone, abi ekipos – tikrai gerai sukomplektuotos, o namuose Lietuvos klubai visuomet būna ypač stiprūs. Todėl ir trečiadienį apie lengvą pergalę Sienos „Montepaschi“ negalvoja.

Aukštaūgis prisipažino dar negalvojantis apie 2011 metų vasarą ir Lietuvoje vyksiantį Europos čempionatą: „Stebėjau pasaulio čempionatą Turkijoje. Lietuvos komanda tikrai nustebino. Šaunuoliai, puikiai vyrai žaidė. Visi buvo labai geri. Ar aš su broliu galėtume prisidėti prie rinktinės kitą vasarą, dar anksti spėlioti. Kol kas noriu žaisti visa jėga. Jeigu traumos ir operacijos pasekmių nebejausiu, kodėl gi net. Bet galiu pasakyti, kad ir šiemet žaidusi komanda buvo labai gera.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius