-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11

NBA pagerbtas Arvydas Sabonis: „Tai reikšmingas momentas man ir mano šaliai“

Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis dalyvaudamas Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejaus laureatų pristatyme teigė, jog galimybė būti pagerbtam tarp didžiausių krepšinio talentų jam yra labai maloni.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.
Temos: 2 Arvydas Sabonis NBA

„Tai yra reikšmingas momentas man ir mano šaliai“, – kalbėjo 46 metų Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje ambasadorius.

1995–2001 metais Portlende žaidęs A.Sabonis pasaulyje žinomas kaip vienas geriausių krepšininkų.

Kaune gimusį krepšininką „Trail Blazers“ 1986 metais pasirinko 24 šaukimu. Dėl tuometės Lietuvos padėties – Sovietų Sąjungos okupacijos, lietuvis vykti į JAV negalėjo, todėl Portlende debiutavo tik 1995 metais ir jau būdamas 30-ies.

1999 ir 2000 metais „Trail Blazers“ pasiekė Vakarų konferencijos finalą. Niekas neslėpė, kad A.Sabonis buvo pagrindinis komandos žaidėjas. Būtent lietuvio žaidimas ir buvo viena iš klubo sėkmės priežasčių. A.Sabonis 1995–1996 metais atsiėmė mėnesio naujoko apdovanojimą ir tapo seniausiu žaidėju, kuriam šis trofėjus buvo įteiktas.

Išgarsėjęs kūrybingais perdavimais ir uosle žaidimui, A.Sabonis ekipą tempė ir atkovotų kamuolių statistikoje. 1999–2000 metų sezone lietuvis per rungtynes atkovodavo 7,8 kamuolio. Lietuvis buvo patekęs į tris NBA statistikos dešimtukus: metimų pataikymo procentas – 7 vieta, 54,5 proc. (1995–1996), atkovoti kamuoliai per rungtynes – 9 vieta, 10 (1997–1998), ir gynyboje atkovoti kamuoliai – 6 vieta, 580 kam. (1997–1998).

Į Šlovės muziejų šiemet taip pat įtraukti buvę NBA ir ABA lygų žaidėjai: Dennisas Rodmanas, Chrisas Mullinas, Artisas Gilmore’as, olimpinio aukso medalio savininkė Teresa Edwards, „trikampio“ puolimo sumanytojas, buvęs Los Andželo „Lakers“ ir Čikagos „Bulls“ komandų trenerio Philo Jacksono asistentas Texas Winteris, Stanfordo universiteto trenerė Tara VanDerveer, Filadelfijos universiteto treneris Herbas Magee, Bostono „Celtics“ klube žaidęs bei jį treniravęs Tomas Sandersas, taip pat krepšinio cirko Harlemo „Globetrotters“ atstovas Reece’as Tatumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius