-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Kėdainių „Nevėžio“ direktorius Karolis Kalvaitis svaičioja apie didelius pinigus: „Laukiame skambučio iš Maskvos“

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubas LKL čempionatą šiemet pradėjo skambiai. Įsigijęs Vilmantą Dilį, Arvydą Šikšnių, Tyrone'ą Brazeltoną, Simą Buterlevičių ir Gintarą Leonavičių, Kėdainių klubas startavo galingai ir skynė vieną pergalę po kitos. Vis dėlto netrukus klubui pritrūko pinigų. Nors iš aukščiau išvardintų žaidėjų „Nevėžyje“ liko tik trenerio sūnus G.Leonavičius, klubo direktorius Karolis Kalvaitis ir toliau sapnuoja didelius rėmėjų pinigus iš Maskvos.
Kėdainių „Nevėžis“
Pusės nuotraukoje esančių žaidėjų Kėdainių „Nevėžyje“ jau nebėra / kedainiunevezis.lt/

„Kovo pradžioje laukiame skambučio iš Maskvos, po kurio turėsime daugiau aiškumo, pavyzdžiui, konkrečią paramos gavimo datą“, – LKL interneto svetainei ketvirtadienį sakė K.Kalvaitis.

Nepaisant to, kad LKL pirmenybėse „Nevėžis“ jau yra nusiritęs iki 9-osios vietos, K.Kalvaitis ir toliau kalba apie rėmėjus iš Rusijos.

Žinoma, mintyse jau ir kitas sezonas, kuriame su užtikrintu biudžetu galėtume būti tokie patys ambicingi kaip ir šių metų pradžioje.

„Vasara buvo labai darbinga: sekėsi ieškoti rėmėjų, visiškai atsiskaitėme su buvusiais komandos krepšininkais ir treneriais, padengėme nemažai kitų įsiskolinimų.

Galiausiai buvo gautos šimtaprocentinės garantijos iš „Lifosą“ valdančios ir Maskvoje esančios „EuroChem“ kompanijos dėl rekordinės „Nevėžio“ klubui paramos. Tačiau dėl labai nepalankių objektyvių priežasčių paramos gavimo data nusikėlė iš rudens į pavasarį, dėl to šiuo metu esame priversti mažinti išlaidas ir kantriai laukti žadėtų pinigų“, – finansinių sunkumų priežastis vardijo „Nevėžio“ direktorius.

K.Kalvaitis pridūrė, kad jau netrukus sulauks skambučio iš Maskvos, nes rėmėjai yra pažadėję „svarbiems“ žmonėms: „Kėdainių rajonas nežino atvejo, kai „EuroChem“ akcininkai nebūtų ištesėję savo žodžio. Geriausias pavyzdys – Kėdainių arena. Pasakė, kad bus, ir per 14 mėnesių mes turime puikią areną, be kurios kėdainiečiai jau dabar neįsivaizduoja savo sportinio ir kultūrinio gyvenimo. Antra, pažadėta buvo ne tik mums, bet ir merui Rimantui Diliūnui, kitiems dideliems žmonėms.“

Stebuklingų visas finansines bėdas išsprendžiančių skambučių Kėdainių komanda laukia visą sezoną. Pirmasis apie finansines bėdas dar spalį prasitarė veteranas Vidas Ginevičius.

Jau po mėnesio nuo jo interviu „Nevėžį“ paliko V.Dilys. Krepšininkas išvyko į Tartu „Rock“ klubą.

Po kelių dienų paaiškėjo, kad situacija klube yra labai prasta ir jau pasiekusi lygį, kai žaidėjai vadovams grasina tiesiog nebežaisti. Tada Kėdainių ekipos vadovai iš balos išlipo sausi. Tačiau komandą paliko T.Brazeltonas, A.Šikšnius ir S.Buterlevičius.

Iki sezono pabaigos likus trims mėnesiams ekipa turbūt sugebės užbaigti sezoną nesugriuvusi, tačiau neaišku, kaip bus kitąmet. Vis dėlto pats K.Kalvaitis jau kalba, jog ateinantį sezoną „Nevėžis“ pasitiks su tokiais pat ambicingais tikslais.

„Žinoma, mintyse jau ir kitas sezonas, kuriame su užtikrintu biudžetu galėtume būti tokie patys ambicingi kaip ir šių metų pradžioje“, – LKL.lt sakė K.Kalvaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius