-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 12

NKL: pirmieji į finalą pateko „Trakų“ krepšininkai

Trakų „Trakai“ pilnoje Palangos arenoje šeštadienį pusfinalio mače rezultatu 71:49 sutriuškino Joniškio „Delikatesą“ bei pirmieji žengė į NKL finalą.
„Trakai“ – „Sūduva“
„Trakai“ – „Sūduva“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

Gausiai susirinkę abiejų ekipų sirgaliai Palangos arenoje sukėlė tikrą triukšmo bangą. Nuo pat pirmų kėlinio minučių netrūko vyriškos kovos bei taiklių metimų, o įpusėjus pirmajam kėliniui vyravo lygybė (8:8). Likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes Simonas Lekys dvitaškiu metimu išvedė „Trakus“ į priekį (8:10), o po to pridėjo ir dvi taiklias baudas, bet po akimirkos Paulius Klemas taikliu dvitaškiu metimu užbaigė pirmąjį kėlinį (12:10).

Antrąjį kėlinį taikliu metimu iš po krepšio pradėjo Joniškio „Delikateso“ aukštaūgis Rokas Čepanonis (12:12). Už kelių minučių varžovas alkūne prakirto R.Čepanoniui lūpą ir šis į aikštę antrajame kėlinyje nebesugrįžo. Kitoje atakoje Tadas Rinkūnas pataikė tritaškį (15:12). Sužaidus kiek daugiau nei keturias minutes tuo pačiu atsakė ir Aivaras Kvedaravičius, bet kitoje atakoje „Delikateso“ sirgalius nutildė dar vienas taiklus T. Rinkūno metimas (18:15). Trakiškiai Simonas Lekys, Osvaldas Olisevičius ir Rytis Juknevičius įmetė po tritaškį (29:21) ir į ilgąją pertrauką krepšininkai išėjo esant 33:21 Trakų komandos naudai.

Emocijų lygis aikštelėje ir tribūnose vis augo. Prabėgus pusei trečiojo kėlinio, Osvaldas Olisevičius pataikė dar vieną tritaškį metimą (45:34), o Joniškio „Delikateso“ komandai nesisekė nei pulti, nei tuo gintis. Trakų krepšininkai metė vieną taiklų metimą po kito ir, pasibaigus trečiajam kėliniui, turėjo svarią 20 taškų persvarą (59:39).

Paskutiniame rungtynių kėlinyje joniškiečiams ir toliau nesisekė atakuoti varžovų krepšio, o „Trakai“ vis tolo (64:45) ir galiausiai įtikinamai žengė į finalą (71:49).

15 taškų prie pergalės prisidėjo Julius Kazlauskas, 14 – Osvaldas Olisevičius, 12 – Simonas Lekys.

„Delikateso“ gretose sėkmingiausiai žaidė Žilvinas Petraitis (14 tšk.), Rokas Čepanonis (12 tšk.) bei Ernestas Ežerskis (10 taškų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius