Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 17

„Olympiakos“ lyderis Vassilis Spanoulis: „Per dvejus metus išsiugdėme charakterį – niekada nepasiduoti“

Pirėjo „Olympiakos“ lyderis Vassilis Spanoulis pasirengęs pradėti jau ketvirtą savo sezoną Graikijos klube. 31 metų gynėjui pastarieji dveji metai buvo ypatingi – dukart laimėta Eurolygą, o abukart V.Sanoulis dar tapo ir naudingiausiu finalo ketverto žaidėju. Krepšininkas teigė, kad didžiuojasi savo komanda, kuri per tuos metus sugebėjo išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą ir išmoko ypač svarbų dalyką – visada kautis iki pabaigos.
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interneto svetainėje euroleague.net V.Spanoulis atsakė į krepšinio gerbėjų klausimus – pateikiame krepšininko interviu.

– Pratęsėte sutartį su „Olympiakos“ dar trims sezonams, nors turėjote pasiūlymų iš elitinių Europos komandų. Kodėl?

Buvome Europos viršūnėje du sezonus iš eilės – tai reta. Nė karto per tuos metus komanda nebuvo laikoma favorite, tačiau parodė charakterį, atidavė visą širdį.

– Tai yra mano komanda. Kalbėjomės su komandos vadovais ir jie sakė, kad aš negaliu palikti „Olympiakos“. Palaikome puikius santykius ne tik su komandos vadovais, bet ir su kitais personalo darbuotojais, žinoma, treneriu. Būtų buvę labai sunku palikti „Olympiakos“ ypač po to, ką pasiekėme per pastaruosius du sezonus. Čia yra mano namai ir man patinka žaisti krepšinį čia – savo sprendimo nė kiek nesigailiu.

– Su „Olympiakos“ sukūrėte krepšinio istoriją, laimėdami du iš eilės Eurolygos titulus, o jūs pats dukart tapote finalo ketverto naudingiausiu žaidėju. Komanda abukart atsilikinėjo finaluose, tačiau sugebėdavo sugrįžti ir nuskinti pergales. Iš kur atrandate tiek fizinių ir psichologinių jėgų?

– Per tuos dvejus metus pasiekėme vieną dalyką – mes niekada nepasiduodame. Kad tai pasiektum, reikia ne tik teisingų žaidėjų, bet ir trenerio bei komandos personalo. Tokiais momentais padeda visa tai, ką turi už savęs. Toks yra mūsų charakteris, jį nugludinome per treniruotes ir rungtynes, tad per pastaruosius dvejus metus bet kam buvo sunku mus įveikti. Ne kartą sugebėjome pasivyti varžovus net jei jie pirmaudavo 15 ar 20 taškų.

Olympiakos  Eurolygos čempionai
„Olympiakos“ – Eurolygos čempionai

– Pažvelkime atgal – kuris momentas per tuos dvejus metus buvo pats nuostabiausias? Didžiuojatės savo komanda?

– Labai didžiuojuosi. Pirmą kartą per pastaruosius penkiolika metų sugebėjome kažką laimėti – du iš eilės Eurolygos titulus ir Graikijos čempionatą. Buvome Europos viršūnėje du sezonus iš eilės – tai reta. Nė karto per tuos metus komanda nebuvo laikoma favorite, tačiau parodė charakterį, atidavė visą širdį. Geriausias momentas, žinoma, buvo pirmasis Eurolygos titulas – jis pakeitė šios komandos psichologiją. Laimėti antrą kartą buvo taip pat puiku, mes įrodėme, kad esame tikrai geriausi Europoje, kad mes verti taip vadintis. Pirmąjį kartą laimėjome, nors niekas netikėjo, kad tai įmanoma, antrą kartą buvo dar sunkiau – mes gynėme titulą ir visi norėjo mus įveikti.

– Georgios Bartzokas tapo pirmuoju treneriu graiku, laimėjusiu Eurolygą. Kas jums patinka šio trenerio filosofijoje, kokia ji?

– Jis nusipelnė komplimentų. Jis stojo prie komandos, kuri jau buvo Eurolygos ir Graikijos čempionė, vairo. Treneris atlaikė didžiulį spaudimą, tačiau viską pasiekė savo krepšinio filosofija, kuri labai daug nesiskiria nuo Dušano Ivkovčiaus filosofijos – viskas paremta gynyba ir disciplina. Būti pirmuoju Eurolygą laimėjusiu graiku yra puikus pasiekimas ir G.Bartzokas to tikrai nusipelnė.

– „Olympiakos“ nemažai pasikeitė, ypač priekinė linija, kurioje dabar turite fiziškai tvirtus krepšininkus – Cedricą Simmonsą, Brentą Petway ir Bryantą Dunstoną. Kokie įspūdžiai rungtyniaujant su jais?

Turime būti ypač stiprūs psichologiškai ir pasirengti, kad kiekviename mače prieš mus kausis su dviguba jėga.

– Tokiame aukštame lygyje jie žaidžia pirmą kartą, tad yra ištroškę pergalių. Mums patinka jų žaidimas, o jie supranta, kad turi puikią galimybę kažką pasiekti. Iki šiol treniruotėse ir kontrolinėse rungtynėse jie žaidė gerai, komandai davė naujų dalykų – tapome atletiškesni, taip pat jie įnešė daugiau aistros, ko praėjusį sezoną mums trūko.

– Pažvelkime į naująjį sezoną – kurios komandos turi daugiausiai galimybių nukarūnuoti „Olympiakos“?

– Žinoma, kad tos pačios kaip ir pernai – „Panathinaikos“, „Barcelona“, „Real“ ir CSKA. Taip pat daug tikiuosi iš Turkijos komandų, „Emporio Armani“ ir „Maccabi“ taip pat gali nustebinti. Kol kas negalėjau daugiau pažiūrėti, kaip žaidžia kitos komandos, tad remiuosi vien jų sudėtimis. Praėjusio sezono varžybose bet kuri ekipa galėjo įveikti kitą, nemažai komandų tikėjosi patekti į finalo ketverto varžybas. Tuo Eurolyga ir žavi.

Olympiakos triumfavo Graikijos čempionate
„Olympiakos“ triumfavo Graikijos čempionate

– Jau labai seniai kuri nors komanda yra laimėjusi Eurolygą tris sezonus iš eilės, tačiau „Olympiakos“ jau dukart paneigė visų prognozes – esate pasirengę tai padaryti trečią kartą?

– Mūsų tikslas yra žengti po vieną žingsnį ir rodyti gerą krepšinį. Pabaigoje pažiūrėsime, ką mums pavyko pasiekti. Taip darėme pastaruosius dvejus metus ir dabar tikrai ne laikas keisti savo filosofiją. Nenorime žiūrėti per toli į priekį, nors ir žinome, kad dukart iš eilės jau tapome čempionais. Visi dar labiau norės mus įveikti, tačiau prie to jau pripratome pernai. Turime būti ypač stiprūs psichologiškai ir pasirengti, kad kiekviename mače prieš mus kausis su dviguba jėga. Turime nemažai naujokų, tad turime susižaisti, sukurti atmosferą, o pirmiausia – patekit į „Top 16“. Turime su kiekviena diena gerinti savo žaidimą ir tada galėsime visus nudžiuginti.

– Iki šiol kaskart jums laimėjus Eurolygą jūsų šeimoje gimdavo naujas vaikas. Spanoulių šeima jau planuoja ketvirtą atžalą?

– (Juokiasi). Na, planuose dar nieko nėra, tačiau prasidėjus sezonui nuspręsime. Ne – iš tikrųjų aš juokauju, šiuo metu mes kūdikio neplanuojame. Jaučiuosi palaimintas, kad turiu tris puikius vaikus, mėgaujuosi būdamas su šeima. Taip jau susiklostydavo, kad kaskart mano žmonai pastojus, aš laimėdavau Eurolygą. Taigi turiu tris berniukus, tačiau daugiau vaikų dabar nebenoriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius