-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29

Paskui Lebroną Jamesą – visas Majamio „didysis trejetas“ tapo laisvaisiais agentais

Visas NBA klubo „Miami Heat“ „didysis trejetas“ dabar yra laisvieji agentai. Ikandin LeBrono Jameso dar dvejus metus galėjusias galioti sutartis nutraukė kitos dvi NBA žvaigždės – Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas.
Dwyaneas Wadeas ir LeBronas Jamesas
Dwyaneas Wadeas ir LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip jau pranešta, liepos 1-ąją D.Wade'as nutrauks sutartį, tačiau nepaliks komandos, kurioje praleido visą savo karjerą nuo 2003 metų, o sutiko su mažesne alga, kad ekipą galėtų papildyti nauji žaidėjai.

Pagal seną kontraktą krepšininkas per dvejus metus uždirbtų beveik 41 mln. JAV dolerių, tuo tarpu naujojoje sutartyje bus numatyta 50-55 mln. dolerių per penkerius metus.

Praėjusiame reguliariajame sezone D.Wade'as sužaidė 54 rungtynes, per kurias aikštėje praleisdavo po 33 minutes, rinkdavo po 19 taškų (54,5 proc. metimų), atkovodavo 4,5 bei perimdavo 1,5 kamuolio ir atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pagal seną kontraktą krepšininkas per dvejus metus uždirbtų beveik 41 mln. JAV dolerių, tuo tarpu naujojoje sutartyje bus numatyta 50-55 mln. dolerių per penkerius metus.

Atkrintamosiose varžybose 32 metų 193 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo šiek tiek kuklesni – 17,8 pelnyto taško (50 proc. metimų), 3,9 atkovoto bei 1,5 perimto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo per 35 minutes.

Tokia pat situacija ir su Ch.Boshu, tačiau aukštaūgis nebuvo pareiškęs, kad susimažins algą ir liks lygos vicečempionų klube.

Praėjusiame reguliariajame sezone 30 metų 211 cm ūgio puolėjas Ch.Boshas per susitikimą vidutiniškai rinkdavo 16,2 taško, sugriebdavo 6,6 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 1 metimą.

Neseniai buvo pasirodę gandų, kad Ch.Boshas gali būti išmainytas į Jono Valančiūno atstovaujamą "Toroto Raptors" klubą už įžaidėją Kyle'ą Lowry pagal sistemą „sign-and-trade“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius