Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 12 22

Paskutinėje vietoje likusi LKL komanda iškris į žemesnę lygą

Trečiadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto (VK) posėdis. Pasak LKF svetainės internete, daugiausiai diskusijų sukėlė pereinamųjų rungtynių tarp Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubų klausimas.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išklausius nuomones ir pasiūlymus, nuspręsta, kad šį sezoną pereinamąsias rungtynes žais LKL čempionate 12–ąją vietą užėmusi ekipa ir NKL čempionai. Pereinamųjų rungtynių serija iki 2 pergalių vyks gegužės antrąją savaitę, o namų aikštės pranašumą turės LKL ekipa.

Tokia sistema pereinamieji mačai buvo žaidžiami ir anksčiau. Prieš pereinamąsias rungtynes jų dalyviai negalės registruoti naujų žaidėjų, turės rungtyniauti tie krepšininkai, kurie buvo registruoti LKL ir NKL čempionatams.

Šį sezoną paskutinėje vietoje likusi LKL komanda iškris į žemesnę lygą (NKL arba RKL). LKF vykdomojo komiteto nariai nutarė, kad ateityje LKL komandų skaičius neturėtų viršyti 12–os, o NKL – 18-os.

Posėdyje 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas pristatė pasirengimo čempionatui eigą bei artimiausius planus.

LKF VK nariai taip pat susipažino su Lietuvos krepšinio profesinės sąjungos „Solidarumas“ atsiųstu prisistatymo raštu. Jame teigiama, kad ši organizacija nesiekia būti tik žaidėjų asociacija.

„LKPS veikloje dalyvauja ne tik esami ir buvę krepšininkai bei treneriai, bet ir krepšinio entuziastai – ekonomistai, teisininkai, sporto žurnalistai ir kitų sričių specialistai“,– sakoma rašte.

LKF svetainės tvirtinimu, vykdomasis komitetas įsitikinęs kad šiuo metu tokio pobūdžio organizacijai vietos Lietuvos krepšinio piramidėje tiesiog nėra. Pastaroji tisiog dubliuoja jau egzistuojančių organizacijų (pvz. Lietuvos krepšinio trenerių asociacija) veiklą, be to, beveik visus minėtus asmenis šiuo metu vienija pati LKF.

LKF netrukdys veikti naująjai organizacijai, tačiau nuo jos veiklos atsiriboja.

Jei Lietuvos krepšinio profesinė sąjunga „Solidarumas“ transformuotųsi į žaidėjų asociaciją, LKF pozicija būtų svarstoma iš naujo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius