-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02

„Philadelphia 76ers“ ypatingai pagerbė Alleną Iversoną

Šeštadienį vienas geriausių visų laikų NBA krepšininkų Allenas Iversonas buvo atitinkamai įvertintas „Philadelphia 76ers“ klubo – jo marškinėliai iškelti į arenos palubes. Tai reiškia, kad joks kitas šio klubo krepšininkas nevilkės trečiu numeriu pažymėtų marškinėlių.
Allenas Iversonas
Allenas Iversonas / „Scanpix“ nuotr.

20 tūkst. Filadelfijos klubo gerbėjų susirinko, kad deramai atsisveikintų su vienu geriausių krepšininkų per visą komandos istoriją. Ceremonija įvyko didžiosios pertraukos metu per rungtynes su „Wizards“ ekipa.

Trečiu numeriu pažymėti marškinėliai „Wells Fargo Center“ arenos palubėse įsitaisė tarp kitų dviejų didžių klubo krepšininkų – 10-o numerio Maurice'o Cheekso ir 34-o Charleso Barkley.

Emocijas sunkiai valdęs krepšininkas prisipažino: „Jie man patarė kalbėti, kaip jūs visi mane mylėjote. Bet, patikėkite, jausmas yra abipusis.“ A.Iversonas oficialiai karjerą baigė praėjusių metų spalį. 2001 metais jis buvo pripažintas geriausiu lygos žaidėju, o „76ers“ pasiekė finalą, tačiau A.Iversonas niekada nelaimėjo NBA čempionato.

VIDEO: Allenui Iversonui skirta ceremonija

1996 metais jis į NBA atėjo pirmu šaukimu. Filadelfijos klube krepšininkas praleido 10 sezonų. Vėliau žaidė „Detroit Pistons“, „Denver Nuggets“ ir „Memphis Grizzlies“ komandose, bet 2010 metais sugrįžo į Filadelfiją. 38-erių krepšininkas paskutinį kartą kaip profesionalas žaidė 2011-aisiais metais Turkijoje.

Gynėjas per trylika metų trukusią karjerą aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 41,1 minutę, per kurias rinkdavo po 26,7 taškus, atlikdavo po 6,2 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 2,2 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius