Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 26

Po menisko operacijos Derrickui Rose'ui sezonas baigtas

NBA lygos klubo „Chicago Bulls“ lyderis ir 2010-2011 metų naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas Derrickas Rose'as turės praleisti antrą sezoną iš eilės. Tai paaiškėjo po gynėjui atliktos dešiniojo kelio menisko operacijos.
Derrickas Rose'as
Derrickas Rose'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

25 metų 191 cm ūgio krepšininkas susižeidė NBA lygos rungtynėse su „Portland Trail Blazers“ ekipa lapkričio 22 dieną.

Ištyrus žaidėjo kelį paaiškėjo, kad jam trūko meniskas, tad prireiks operacijos. D.Rose'as turėjo du pasirinkimus: iš viso pašalinti meniską ir sugrįžti į aikštę greičiau, galbūt net po 2-3 mėnesių, arba operuoti meniską ir jį chirurginiu būdu sutvarkyti. Amerikietis pasirinko antrąjį variantą, kuris turėtų garantuoti ilgesnę karjerą ir sveikesnį kelį ateityje.

VIDEO: Derricko Rose'o trauma

​D.Rose'as jau praleido absoliučiai visą praėjusį sezoną, o to kai 2011-2012 atkrintamųjų varžybų pirmosiose rungtynėse nusitraukė kairiojo kelio raiščius. 2011-2012 metų sezonas krepšininkui taip pat nebuvo sėkmingas – jis sužaidė tik 39 mačus reguliariajame sezone.

„Kartais sporte labai daug kas priklauso nuo sėkmės, tačiau ji ima ir nusisuka. Nieko nepakeisi. Tai vis tiek bus Derrickas – jis dirbs sunkiai ir sugrįš dar stipresnis. Tikrai manau, kad po raiščių traumos jis buvo geresnis, tačiau nutiko dar viena blogybė. Net neabejoju, kad jis grįš ir žais puikiai“, – kalbėjo „Bulls“ puolėjas Loulas Dengas.

Šį sezoną D.Rose'as sužaidė dešimt rungtynių, per kurias rinko po 15,9 taško, atkovodavo po 3,2 kamuolio ir atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Lemiamas mačas su „Blazers“ po traumos atsigaunančiam sportininkui buvo sėkmingiausias, nes iki trečio ketvirčio jis jau buvo surinkęs 20 taškų – daugiausiai šį sezoną.

Be lyderio likus „Bulls“ ekipa pralaimėjo jau dvi rungtynes paeiliui, o pastarąją naktį juo įveikė net kol kas blogiausia lygos komanda „Utah Jazz“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius