-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 16

Po pralaimėjimo prabilęs „Lietuvos ryto“ legionierius Juanas Palaciosas: „Žalgiris“, matyt, populiariausia komanda Lietuvoje“

Po pralaimėjimo sostinės „Siemens“ arenoje trečiajame Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio mače Kauno „Žalgiriui“ 71:73, Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai atsisakė nuo bet kokių komentarų ir nebendrauja su šalies žiniasklaida. Nė vienam Lietuvos žurnalistui nepasisekė išgauti iš vilniečių žaidėjų nuomonės apie trečiąjį mačą ar komentaro po nesėkmės. Tačiau VTB lygos žurnalistams „Lietuvos rytas“ buvo atviresnis – apie nesėkmę akistatoje su „Žalgiriu“ rusams papasakojo sostinės ekipos legionierius Kolumbijos ir Ispanijos pilietybes turintis Juanas Palaciosas.
Juanas Palacios
Juanas Palaciosas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Jau šį šeštadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda namie pradės VTB Jungtinės lygos ketvirtfinalio seriją su Liubercų „Triumf“ klubu.

„Lietuvos rytui“ tai paskutinė galimybė pataisyti šio sezono reikalus – vilniečiai šiame sezone finale nusileido Lietuvos krepšinio federacijos taurės finale, LKL kovos tik dėl trečiosios vietos, o Eurolygoje nežengė toliau pirmojo etapo kovų. Tačiau galutinė pergalė VTB lygoje galėtų praskaidrinti Vilniaus ekipos nuotaiką – mat šios lygos nugalėtojas, pagal šių metų sutartis, įgyja teisę varžytis Eurolygos atrankos turnyre.

„Lietuvos ryto“ klubo legionierius 28 metų J.Palaciosas VTB Juntinės lygos internetiniam puslapiui papasakojo apie nesėkmę varžybose su „Žalgiriu“, būsimą kovą su „Triumf“ ir Lietuvą. 15min.lt pateikia sutrumpintą žaidėjo interviu.

– Prieš kelias dienas kovojote su „Žalgiriu“ ir pralaimėjote savo žiūrovų akivaizdoje „Siemens“ arenoje. Serijoje nusileidote 1:2. Kokie jūsų atsiminimai iš šio mačo?

– Išprotėjusi arena. „Žalgiris“, matyt, populiariausia komanda Lietuvoje, todėl net tuomet, kai žaidi savo aikštėje, jaučiasi, kaip ši komanda yra galingai palaikoma. Labai sunku žaisti tokioje atmosferoje. Dabar mums reikia užmiršti šį pralaimėjimą ir rengtis kitiems mačams. „Lietuvos rytui“ sezonas dar nebaigtas.

Visi dabar labai nusivylę ir tikrai nėra lengva eiti į treniruočių salę ir rengtis kitoms varžyboms, treniruotis. Bet tai būtent tai, ką turi daryti profesionalai.

– Sunku po tokio smūgio persiorientuoti ir rengtis kito turnyro kovoms?

– Žinoma, labai sunku. Visų pirma, morališkai. Turėjome gerą sezoną Lietuvos krepšinio lygoje ir nuo patekimo į finalą mus skyrė vos vienas laimėjimas. Gaila, bet jo iškovoti nesugebėjome.

Visi dabar labai nusivylę ir tikrai nėra lengva eiti į treniruočių salę ir rengtis kitoms varžyboms, treniruotis. Bet tai būtent tai, ką turi daryti profesionalai. Savo gerbėjams sieksime parodyti geriausią žaidimą.

– Juolab, kad nepraradote šanso prasimušti į Eurolygos turnyro kvalifikaciją.

– Taip. Tai ir yra pagrindinė motyvacija. Ne taip paprasta dabar viską užmiršti, bet mes pasistengsime sėkmingai užbaigti sezoną.

– Ką žinote apie „Triumf“ klubą?

– Tiesą pasakius, iki šiol visos mintys buvo skirtos akistatai su „Žalgiriu“ ir nebuvo laiko pagalvoti apie ką nors kitą. Žinau, kad lengva tikrai nebus.

– Sezono viduryje jūs stipriai pasistūmėjote į priekį ir tapote „Lietuvos ryto“ lyderiu. Kaip galima tai paaiškinti?

– Man šis sezonas tikrai labai sėkmingas. Greičiausiai, geriausias per visą karjerą. Į komandą atėjau vienas iš paskutiniųjų. Niekas iš manęs daug nesitikėjo, buvo manoma, kad aš keisiu pavargusius ir pailsėti turinčius lyderius. Aš visada žaidžiau ketvirtuoju numeriu, bet paaiškėjo, kad galiu būti ir „centru“. Pradėjau tobulėti, tapau universaliu krepšininku. Žinoma, prisidėjo ir tai, kad ne vienerius metus žaidžiau Eurolygoje ir kovojau prieš labai rimtus varžovus.

– „Lietuvos rytas“ šį sezoną pakeitė du trenerius. Kaip reagavo komanda?

– Trenerių pakeitimas – darbinis momentas. Mums, žaidėjams, belieka prisitaikyti prie naujų sistemų ir taisyklių, nes visų vaidmenys ekipoje vis tiek lieka tie patys. Iš tiesų, skirtumų tikrai nėra daug. Gal tik tai, kad šalies čempionato mačuose aš dabar pasirodau ne „starte“, o nuo atsarginių suolo.

– Kaip jums Lietuva?

– Čia tikrai yra lygis, o ypač – kai šilta (juokiasi). Žmonės tikrai draugiški ir mieli. Vilniuje gyvenimas teka ramiai, bet tai ir gerai. Man čia patinka. Dabar jau šilta, tad galima pailsėti ir gamtoje.

– Jūs žaidėte Kentukio valstijos Luisvilio koledže, kuris garsėja išprotėjusiais krepšinio sirgaliais. Ar galima palyginti Luisvilio ir Lietuvos krepšinio sirgalius?

– Manau, nėra pasaulyje vietos, kuri prilygtų tai atmosferai, kuri yra per mačus Luisvilyje. Ten apskritai visi žmonės domisi krepšiniu, palaiko tave bet kada ir bet kokioje situacijoje ir myli šį sportą.

Žinoma, Lietuvoje krepšinis tikrai daugiau nei sporto šaka. Ir mane tai labai motyvuoja – man patinka kovoti perpildytose arenose ir semtis energijos iš sirgalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius