-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

„Rūdupio“ naujokas Saulius Kuzminskas: Lietuvoje „Aris“ – įveikiamas

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalininkai pajuto pergalių Europoje skonį. Prieš savaitę sėkmingai debiutavę Europos taurėje Prienų „Rūdupio“ krepšininkai pergalių seriją sieks pratęsti ir šį antradienį.
„Rūdupio“ klubo sirgalius.
„Rūdupio“ klubo sirgaliai komandą turės palaikyti Kaune – 30 km nuo Prienų. / A.Koroliovo/BFL nuotr.

Virginijaus Šeškaus auklėtinių ambicijas stiprina ir per savaitę klubą papildę naujokai – Saulius Kuzminskas bei Justas Sinica.

„Visą laiką smagu sugrįžti namo ir atstovauti lietuviškai komandai“, – BasketNews.lt radijui sakė „Rūdupio“ naujokas S.Kuzminskas. Prie komandos treniruočių jis prisijungė tik sekmadienį.

Tik Lietuvos krepšininkais besiremiančios „Rūdupio“ ekipos varžovu antradienį bus garsus Salonikų „Aris“ klubas iš Graikijos.

„Salonikų klubas turi gerą vardą Europoje, yra žinoma ir stipri komanda, bet manau, kad Lietuvoje galime juos įveikti“, – teigė S.Kuzminskas.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Saulius Kuzminskas
Saulius Kuzminskas

Tiesa, ryškiausios „Ario“ pergalės – praeityje. Graikijos čempionate ekipa (1 perg. ir 4 pral.) užima tik 11 vietą iš 13-os klubų, o Europos taurės C grupėje prieš savaitę namuose 55:64 nusileido Nymburko ČEZ (Čekija).

Savo ruožtu „Rūdupio“ ekipa (5 ir 2) LKL pirmenybėse žengia trečia, o prieš savaitę išvykoje 82:77 nuskriaudė Olandijos čempionę „Flames“ komandą.

„Rūdupio“ ir „Ario“ dvikova antradienį vyks ne naujoje Prienų arenoje, o Kauno sporto halėje – maždaug 30 km nuo Prienų. Toks buvo Europos taurės organizatorių verdiktas, kurie nesutiko padaryti išimties ir leisti „Rūdupiui“ namų rungtynes žaisti mažesnėje nei 3 tūkst. sirgalių talpinančioje arenoje.

Tik šiemet Prienuose pastatyta arena talpina 1,1 tūkst. žiūrovų, bet „Rūdupio“ vadovai žadėjo šį skaičių padidinti iki 2 tūkst. Legendinėje Kauno sporto halėje telpa 5 tūkst. žiūrovų.

„Truputėlį keista, kad reikės važinėti iš Prienų į Kauną. Prienų sirgaliams bus sudėtinga atvykti, bet tikiuosi, kad jie ras brangaus laiko ir mus palaikys“, – BasketNews.lt radijui S.Kuzminskas.

Europos taurės C grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. ČEZ (Čekija) 1 1 0 +9
2. Rūdupis (Lietuva) 1 1 0 +5
3. Flames (Olandija) 1 0 1 -5
4. Aris (Graikijua) 1 0 1 -9

Į kitą Europos taurės etapą pateks dvi geriausios kiekvienos grupės ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius