-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 20

Šarūno Marčiulionio akademijoje susirungs stipriausi Baltijos regiono 13-mečiai krepšininkai

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje gruodžio 20–22 dienomis rengiamas tarptautinis krepšinio turnyras „PZU taurė – 2013“. Turnyrą inicijavo ir finansavimą skyrė draudimo bendrovė „PZU Lietuva“, trejus metus remianti Š.Marčiulionio krepšinio akademijos berniukų komandą.
Eurolygos rungtynės
Krepšinis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šį turnyrą sumanėme kaip padėką mūsų remiamai berniukų komandai už puikius rezultatus. Jie nusipelno aukščiausio lygio varžovų, kad augtų ir tobulėtų. Taigi pakvietėme stipriausiais komandas iš kaimyninių šalių, įtraukėme ir tvirtus varžovus iš Ispanijos – norime, kad Š.Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtiniai pajustų tarptautinių varžybų skonį“, – sakė „PZU Lietuva“ generalinis direktorius M.Jundulas.

Turnyre dalyvaus stipriausios Baltijos regiono trylikamečių berniukų krepšinio komandos iš Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Žaisti su stipriausiomis Šiaurės Europos komandomis atvyksta ir trylikamečių komanda iš Ispanijos. Varžybos vyks vieno rato sistema – visos komandos tarpusavyje susitiks po kartą.

Š.Marčiulionio krepšinio akademijai šiame turnyre atstovaus „Š.Marčiulionio KA – PZU“ komanda, vadovaujama trenerio Tomo Keršio.

Tomas Keršis
Tomas Keršis

„Stiprūs užsienio varžovai skatina ne tik išbandyti jėgas, bet ir susikaupti, pasitikrinti savo taktiką, žaidimo būdą. Tokie turnyrai leidžia pasilyginti savo jėgas su priešininkais ir Lietuvoje, ir išvykose kitose šalyse. Turnyro iniciatyva vėliau pavirsta didesniu ir platesniu projektu, su galimybe išvykti į tarptautines varžybas kitose šalyse“, – sakė Š.Marčiulionio krepšinio akademijos vyriausiasis treneris Šarūnas Sakalauskas.

Kaip sakė Š.Sakalauskas, tokio amžiaus vaikams bet kokie turnyrai yra labai svarbūs, jaunieji krepšininkai turi galimybę „pabėgti“ nuo tėvų, pasijausti profesionalais.

„Vaikai dalyvauja profesionalioje veikloje, kartu būna kelias dienas, bendrauja, analizuoja žaidimą, gyvena viešbutyje – jie yra dėmesio centre, lyg profesionalai. Tai tuo pačiu ir proga pabūti toliau nuo tėvų, susirasti draugų iš kitų valstybių. Vaikai turnyrų labai laukia, nes tai ir prasiblaškymas nuo sezono tikslų ir monotonijos“, – pasakojo Š.Sakalauskas.

„Š.Marčiulionio KA – PZU“ treneris T.Keršis teigė, kad į tarptautiniu turnyrus su savo treniruojamomis ekipomis stengiasi išvykti kasmet – tai būna lyg prizas vaikams.

„Kasmet stengiamės išvažiuoti į užsienį po kelis kartus. Dažniausiai kelionės nebūna tolimos, į Latviją ar Estiją, tačiau vasarą nuvykstame ir toliau. Su vaikų tėvais esame sutarę, kad vasarą važiuojame į tolimesnę kelionę, pavyzdžiui Prancūziją ar Italiją, tai būna lyg dovana vaikams už pastangas ne tik krepšinio aikštėje, bet ir mokykloje“, – teigė T.Keršis, kurio treniruojami 13-mečiai jau dukart iš eilės tapo Lietuvos čempionais.

Į Vilnių žaisti atvyksta stipriausios kaimyninių šalių ir Ispanijos 13-mečių berniukų komandos: Lenkijos „Wloclawek TKM“, Estijos „Tartu ROCK“, Latvijos „BC Riga/Ridzene“, Vilniaus krepšinio mokyklos komanda, Š.Marčiulionio krepšinio akademijos PZU komanda ir Ispanijos „ABQ Clavijo“.

Turnyro uždarymo metu bus apdovanotos prizines vietas iškovojusios komandos, naudingiausias turnyro žaidėjas bei kiekvienos turnyre dalyvaujančios komandos geriausias žaidėjas.

Komandos žaisti pradėjo nuo penktadienio ryto, o turnyro uždarymas sekmadienį prasidės 13 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius