-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 12

Sergejus Jovaiša apie pasaulio 19-mečių čempionus: „Auga nugalėtojų karta“

Kauno „Žalgirio“ legenda Sergejus Jovaiša gyrė ir Lietuvos 19-mečių rinktinės krepšininkus, ir jų gerbėjus. O labiausiai – Joną Valančiūną.
Legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša.
Legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša / K.Kavolėlio/BFL nuotr.

„Toks jausmas, kad varžovai mūsiškių bijojo nuo ketvirtfinalio. Ir tai yra didelis pasiekimas, nes auga nugalėtojų karta. Tai, kad jie nori nugalėti – viena iš svarbiausių savybių sporte“, – legendinio Kauno „Žalgirio“ krepšininko Sergejaus Jovaišos balse, kalbant apie šalies 19-mečių rinktinę, jautėsi pasididžiavimas.

Lietuvos jaunieji krepšininkai sekmadienį Rygoje finale 85:67 nugalėję Serbijos rinktinę, tapo pasaulio čempionais. Tūkstančių į Latviją atvykusių lietuvių palaikoma komanda įrodė, kad yra stipresnė už visas varžoves.

„Jie jau užsitarnavo pergalę šiame čempionate ir manau, kad pajutę didelės pergalės skonį norės tai pakartoti,“ – mano legendinis krepšininkas.

S.Jovaiša skyrė gerų žodžių ne tik patiems krepšininkams: „Tai buvo psichologinė ataka prieš varžovus. Jie atvyko žaisti į neutralią aikštę ir matė tokį masinį varžovų palaikymą. Matėsi, kad tiek rusai, tiek serbai bijojo mūsų. Ir tai iš vienos pusės – ir sirgalių nuopelnas.“

Vertindamas lietuvių žaidimą, daugiausiai liaupsių S.Jovaiša skyrė komandos lyderiui Jonui Valančiūnui – vadino jaunąjį atletą pirmo ryškumo žvaigžde.

„Šiek tiek jaunatviškas tas jų krepšinis, bet taip visi tokio amžiaus krepšininkai žaidžia. Bet mūsų komanda buvo su pirmo ryškumo žvaigžde – Jonu Valančiūnu. Visais atvejais Jonas buvo aikštelėje ir vedė komandą, viskuo padėjo jai. Buvo netikėtumų pradinėje žaidimo stadijoje, tačiau finišavo vyrai galingai, turėjo savo lyderį, turėjo gerą nuotaiką, gerus žiūrovus, ir rezultatas yra toks, kokio jie nusipelnė“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

Su pačiu J.Valančiūnu, kuris teigė, kad tokia komanda būtų laimėjusi pirmenybes ir be jo, S.Jovaiša nesutiko.

„Nemanau, kad laimėtų. Manau, jis buvo apimtas euforijos. Aš jį suprantu. Aš nuogąstavau, kad jis pervargs. Trys paskutinės rungtynės ir visose jis daug žaidė. Tačiau jo reikšmė buvo pamatuota ir, kai jis taip sako, tai tiesiog yra kuklumas. Per didelis pasitikėjimas – irgi yra negerai“, – komentavo J. Valančiūno pareiškimą buvęs krepšininkas.

Jis tiki, kad Jonas jau dabar galėtų žaisti suaugusiųjų rinktinėje, nors ten lyderiu tikrai nebūtų.

„Galėtų, bet, suprantama, joje jis nevaidintų tokio vaidmens, kaip čia. Jam dar šiek tiek trūksta, ir tokio rango varžybos jam būtų per didelė našta. Bet tai yra kelių metų klausimas, kai jis taps lyderiu ir nacionalinėje ir rinktinėje“, – įsitikinęs S.Jovaiša.

Specialisto nuomone, ne vien jau po metų į NBA žadantis išvykti „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas, o ir kiti 19-mečių rinktinės krepšininkai turės šviesią ateitį.

„Manau, kad visi tie 6–7, kurie daugiausiai žaidė, turi tikrai geras perspektyvas. Šiuo metu jiems matuoti kokius nors didelių turnyrų čempionų žiedus yra dar ankstoka. Bet viskas ateina su laiku. Aš prisimenu – tokiame amžiuje ir Sabonis dar nebuvo galingas ir mes mažiukai buvome pakankamai trapūs. Viskas yra susiję su patirtimi. Jie bręs fiziškai ir susirinks visa tai, ko reikia krepšiniui, rungtyniaujant aukščiausiame lygyje,“ – teigė S.Jovaiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius