-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 29

Šešerius metus moterų krepšinio lygai padėjęs premjeras Algirdas Butkevičius galiausiai gavo LMKL aukso medalį

„Čia vieta, kur yra labai daug aukštų merginų, tačiau jos ne manekenes, o visos profesionalės krepšininkės“, – devynioliktojo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) uždarymo iškilmių ceremoniją pradėjo renginio vedantysis Jogaila Morkūnas.
Vakaro akimirka
Vakaro akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį vakare viešbutyje „Le Meridien Vilnius“ buvo nuleista 19-ojo Lietuvos moterų krepšinio čempionato uždanga, kurios metu buvo iškilmingai apdovanotos čempionato nugalėtojos ir prizininkės, geriausios sezono krepšininkės.

Pabandžius jau linksmo vakaro pradžioje pakalbėti apie moteris-krepšininkes, į vakarą atvykęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ramiai pasakė: „Kaip aš žiūriu į krepšininkes – kaip į moteris ar žaidėjas? Ir taip, ir taip...“

Renginio vedėjui pabandžius pasiaiškinti, kas labiau jam patinka LMKL – krepšininkės ar moterys, A.Sabonis žodžio kišenėje nelaikė: „Man labiau patinka čempionatų uždarymai“.

Kaip ir priklauso, apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ne vienas žinomas politikas, garsus visuomenės žmogus, krepšinio pasaulio atstovai. Į LMKL pagerbimo šventę atvyko ir Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius, kuris šešerius metus prisideda prie šios lygos populiarinimo.

„Premjere, gal žinote, kiek aikštėje gali būti vienu metu krepšininkių?, – renginio vedantysis paklausė apdovanoti geriausią LMKL krepšininkę ant scenos žengusį A.Butkevičių.

„Per sudėtinga“, – juokais atsakė politikas, tačiau tuoj pat gavo klausimą „iš kitos operos“.

„Gerai, o tada, ar statysime elektrinę?“, – paklausė J.Morkūnas ir tęsė apdovanojimų renginį.

Daugiausiai apdovanojimų po šio LMKL sezono susirinko Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ vidurio puolėja Iveta Šalkauskė. Ji tapo rezultatyviausia čempionato žaidėja, įmetusi 617 taškų ir naudingiausia čempionato krepšininke, per rungtynes rinkusi vidutiniškai po 23,2 naudingumo balus.

Be jos daugiausiai kamuolių perėmusios žaidėjos titulas atiteko Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komandos žaidėjai Daliai Belickaitei (79), daugiausiai kamuolių atkovojusios krepšininkės titulas – Kauno „Aisčių-LSU“ ekipos atstovei Laurai Svarytei (113), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikusiai „Utenos“ žaidėjai Eglei Žygelytei.

Geriausio šio LMKL sezono trenerio titulas atiteko Kauno „Aisčių-LSU“ strategui Ričardui Maceinai.

Atėjus laikui apdovanoti čempionato nugalėtojus, į sceną buvo pakviestas premjeras A.Butkevičius, kuris ir apdovanojo pirmenybių laimėtoja. Ja tapo Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda, kuri pirmą kartą klubo istorijoje tapo Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionėmis ir baigė geriausią sezoną savo istorijoje. Vilniaus krepšininkės LMKL finalo serijoje nugalėjo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ ekipą „sausu“ rezultatu 3:0.

Trečiąją vietą šio sezono LMKL čempionate iškovojo Klaipėdos „Fortūna“, mažojo finalo serijoje iki trijų pergalių taip pat 3:0 palaužusi Kauno „Aisčių-LSU“ atstoves.

„Mūsų iškovotą vieną LMKL aukso medalį norėtume įteikti ir prie visų mūsų pergalių prisidėjusiam Algirdui Butkevičiui“, – įteikdama medalį sakė Vilniaus komandos kapitonė Kristina Vengrytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius