-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 22

Sezonas iškilmingai baigtas: aukso žiedai – „Žalgiriui“, naudingiausiojo titulas – Pauliui Jankūnui

Aštuonioliktas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas oficialiai uždarytas. Kaune LKL čempionų titulą pelnę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užsimovė aukso žiedus, Vilniaus „Lietuvos rytui“ atiteko vicečempionų vardas, o LKL bronza pasipuošė Prienų „Rūdupio“ ekipa. Sezono uždarymo šventėje, kaip įprasta, apdovanoti ir geriausi lygos žaidėjai.
LKL uždarymo šventė
LKL uždarymo šventė / A.Koroliovo nuotr.

LKL auksu žalgiriečiai pasipuošė po trejų metų pertraukos. Visus šiuos metus finalinėse kovose sėkmė labiau lydėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Tačiau šiemet Kauno komanda pasiekė ilgai lauktą pergalę ir tryliktą kartą klubo istorijoje tapo šalies čempionais.

„Sezonas buvo labai geras. Lietuvoje viską, ką galėjome, laimėjom. Aišku, tarptautiniuose turnyruose galėjome geriau pasirodyti. Bet svarbiausia buvo laimėti LKL – tai solidžiausias laimėjimas šiame sezone. Visos komandos nori jį laimėti, o mes tai padarėme. Dabar galime ramiai mėgautis atostogomis“, – sakė Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Atsiimti aukso žiedų ant scenos lipo beveik visi žalgiriečiai ir kiti komandos nariai. Trūko tik į JAV jau grįžusio Marcuso Browno bei į užsienį išvykusių klubo vadovų Arvydo Sabonio ir Vladimiro Romanovo.

Išklausę savo garbei Kauno šampaninio choro atliktos dainos „We are the champions“ krepšininkai skubėjo pas artimuosius – ne vieną buvo atlydėjusios draugės ir žmonos. Paklausti apie sezoną, žalgiriečiai vienu balsu tvirtino, kad jis buvo vienas geriausių.

Visai kitokia atmosfera tvyrojo sidabrą 2010-2011 metų LKL sezone pelniusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretose. Krepšininkai santūriai reagavo į sveikinimus. O sostinės komandos kapitonas Steponas Babrauskas viską įvardino kaip viena didele nesėkme: „Prastas sezonas ir man asmeniškai, ir komandai“.

Tačiau paklaustas apie ateinantį sezoną buvo užtikrintas: „Mes visuomet siekiame tik pergalių“.
„Šiemet pritrūko visko. Nieko nelaimėjome. Sunku, nes porą metų žaidėme gerai ir laimėdavome viską. Kitais metais stengsimės susigrąžinti titulą (LKL čempionų – aut. past.). Mūsų planai prieš naują sezoną visada patys aukščiausi“, – tikino „Lietuvos ryto“ ekipos kapitonas.

Tiesa, komandos ateitis miglota. Paklaustas apie permainas komandoje S.Babrauskas buvo lakoniškas: „Kol kas niekas konkrečiai neaišku. Galbūt kiekvienas žaidėjas eis su klubo vadovais kalbėtis atskirai. Iš esmės daugiau sužinome iš jūsų, žurnalistai. Tai viskas“.

Kaip ir kasmet sezono uždarymo šventėje apdovanoti žaidėjai už asmeninius pasiekimus reguliariajame LKL sezone. Naudingiausiu LKL finalo serijos krepšininku pripažintas Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas. Jis ant scenos lipo ir antrą kartą, kai atsiėmė geriausio baudų metiko apdovanojimą.

Kitas nominacijas pelnė šie žaidėjai:

Nominacija „Taikliausias dvitaškių metikas“: Prienų „Rūdupio“ komandos žaidėjas Povilas Butkevičius
Nominacija „Taikliausias tritaškių metikas“: Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Tomas Delininkaitis
Nominacija „Daugiausiai metimų blokavęs žaidėjas“: Vilniaus „Lietuvos ryto“ Jonas Valančiūnas
Nominacija „Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs žaidėjas“: Prienų „Rūdupio“ žaidėjas Rolandas Alijevas.
Nominacija „Daugiausiai kamuolių atkovojęs žaidėjas“: Utenos „Juventus“ puolėjas Aurimas Kieža
Nominacija „Daugiausiai kamuolių perėmęs žaidėjas“: Klaipėdos „Neptūno“ komandos puolėjas Valdas Vasylius.
Nominacija „Rezultatyviausias reguliaraus sezono žaidėjas“: Panevėžio „Techaso“ žaidėjas Egidijus Dimša
„Naudingiausias LKL reguliaraus sezono žaidėjas“: Utenos „Juventus“ puolėjas Aurimas Kieža.

Ceremonijos metu apdovanotas ir ilgametis LKL teisėjas, krepšinio teisėjų asociacijos atstovas  Algirdas Bataitis. LKL teisėjaujantis nuo 1994 metų ir per savo karjerą teisėjavęs 442 rungtynėse po šio sezono baigė karjerą kaip LKL teisėjas.

Svarbiausias LKL apdovanojimas – LKL ordinas – įteiktas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Vladui Garastui. Už svarų indėlį vystant Lietuvos krepšinį apdovanotas kaunietis nevengė kandžių komentarų: „Šis sezonas išskirtinis, nes tarp trijų komandų yra ir Prienų „Rūdupis“, gerai pasirodė ir Utena. Svarbiausia, kad komandose žaidė vieni lietuviai“, – atsiimdamas apdovanojimą pabrėžė V.Garastas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius