Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 09 22

Tomas Pačėsas: „Donatui Motiejūnui komandoje skirsiu pagrindinio žaidėjo vaidmenį“

Jaunasis Lietuvos krepšinio talentas Donatas Motiejūnas ketvirtadienio vakarą padės parašą ant „Asseco Prokom“ klubo sutarties, o nuo penktadienio kibs į komandos treniruotes. Lenkijos ekipą treniruojantis Tomas Pačėsas atskleidė, kad derybos buvo ilgos ir varginančios, bet dabar su džiugesiu kalba, kad Lietuvos aukštaūgiui bus skirtas pagrindinio žaidėjo vaidmuo komandoje.    
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / BFL nuotr.

Informacija, kad 20-metis Trevizo „Benetton“ žaidėjas D.Motiejūnas apsivilks Gdynės „Asseco Prokom“ ekipos marškinėlius, žiniasklaidoje pasirodė ketvirtadienio rytą. Informacija buvo teisinga ir jau šį vakarą lietuvis oficialiai taps naujuoju Lenkijos komandos nariu.

„Vakare Donatas jau bus mūsų komandos žaidėjas. Šiuo metu jis keliauja iš Italijos į Lenkiją. Viskas yra sutarta iki galo, beliko tik formalumas – padėti parašus. Iš tikro derybos buvo ilgos, varginančios ir nuobodžios. Atkaklaus darbo dėka mums pavyko susitarti. Visos trys pusės: Donatas, mes ir „Benetton“ norėjo rasti aukso vidurį. Tą mums ir pavyko padaryti“, – sėkmingo darbo vaisiais džiaugėsi T.Pačėsas.

Su 213 cm ūgio krepšininku „Asseco Prokom“ pasirašys vienerių metų sutartį. Pasak T.Pačėso, net ir pasibaigus NBA lokautui, D.Motiejūnas iki metų pabaigos žais Lenkijoje.

„Mes ieškojome šios pozicijos žaidėjo ir sekėme Donato situaciją su „Benetton“ ekipa. Neabejoju, kad mums pavyko sėkmingai ta situacija pasinaudoti. Aš manau, kad Donatui tai bus puiki platforma tobulėti. Tikiu, kad jis bus naudingas mums, o mes naudingi jam. Žengėme svarbų žingsnį tiek mes, tiek ir Donatas“, – pasakojo T.Pačėsas, kuris atskleidė, kad su D.Motiejūnu bendravo visą vasarą.

„Asseco Prokom“ treneris jau numatė D.Motiejūno vaidmenį komandoje ir tiki, kad jis taps vienu ekipos lyderių.

„Žinau Donato stilių. Puikiai matau jį savo komandoje ir jam skirsiu pagrindinio žaidėjo rolę. Neatsižvelgiant į jo jauną amžių ir talentą, Donatas gali būti lyderis tiek Eurolygoje, tiek VTB lygoje, tiek čia Lenkijoje“, – ambicingomis perspektyvomis dalijosi T.Pačėsas. 

Treneris teigė, kad komandos komplektacija dar nėra baigta ir D.Motiejūnas nebus paskutinis naujokas jo vadovaujamame klube. „Komplektacijos tikrai neuždarome. Planuojame įsigyti vieną įžaidėją, tačiau dar ieškosime ir aukštaūgio. Remtis trimis, keturiais aukštais žaidėjais yra per mažai, tik mums reikės atsižvelgti į finansus. Bus sunku, bet tikimės, kad NBA lokautas padės susikomplektuoti ir būti pilnaverčiais Eurolygos dalyviais“, – kalbėjo T.Pačėsas.

Jis teigė, kad šiemet „Asseco Prokom“ biudžetas buvo sumažintas 40 procentų, tačiau klubas visada tvarkingai vykdė finansinius įsipareigojimus.

Pirmadienį „Asseco Prokom“ išskrenda į Krasnodarą, kur sužais tris mačus pirmajame pasiruošimo sezonui turnyre.

„Krasnodare prasidės mūsų pasiruošimo kelias, o Donatas prie komandos treniruočių prisijungs jau rytoj. Džiugu, kad vasarą jis sportavo ir jo fizinė būklė turėtų būti labai gera. Apskritai, dabar mūsų tikslas – kuo sklandžiau ir produktyviau išnaudoti treniruočių procesą“, – mintimis dalijosi T.Pačėsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius