-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 17 /18:14

Turgay Demirelis – naujasis „FIBA Europe“ vadovas, Mindaugas Špokas tapo valdybos nariu

„FIBA Europe“ turi naują prezidentą. Juo tapo Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Turgay Demirelis. Jis pakeitė 2013 metų liepą netikėtai mirusį islandą Olafurą Rafnssoną. Tuo tarpu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tapo organizacijos valdybos nariu.
Turgay Demirelas
Turgay Demirelis / ntvspor.net nuotr.

Naujasis „FIBA Europe“ prezidentas išrinktas Miunchene, kur turėjo būti nuspręsta ir dėl 2015 metų Europos krepšinio čempionato. Vis dėlto, Ukraina įkalbėjo FIBA Europe atidėti sprendimą iki liepos mėnesio.

Naujojo prezidento rinkėjai turėjo du pasirinkimus – turką T.Demirelį ir Makedonijos krepšinio federacijos vadovą Danielį Dimevskį.

Turkijos atstovas buvo laikomas favoritu dėl patirties, didesnio autoriteto ir platesnių finansinių galimybių. Savo varžovą jis įveikė didele persvara – 40 balsų prieš 8. Beje, makedonas D.Dimevskis nepateko į „FIBA Europe“ valdybą. Tačiau joje bus M.Špokas.

„Turkijos krepšinio federacija turi triskart didesnį biudžetą už „FIBA Europe“ ir T.Demirelis tikina, kad didesnį dėmesį jis skirtų ne tik mažosioms, bet ir dideles krepšinio tradicijas turinčioms valstybėms. Makedonas sako, kad mažosios šalys, kuriose krepšinis nėra toks populiarus, tikrai bus remiamos, o galingosios šalys galės plėsti savo veiklą. Viską galiausiai spręs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas“, – antradienį portalui 15min.lt pasakojo M.Špokas.

„Tikimės, kad su nauju prezidentu „FIBA Europe“ skirs daugiau dėmesio krepšinio plėtrai Europoje ir nacionalinėms federacijoms“, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Jis ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis atstovavo Lietuvai rinkimuose Miunchene, tačiau balso teisė priklausė A.Saboniui.

Iš Baltijos šalių į „FIBA Europe“ valdybą taip pat pateko Latvijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Edgaras Šnepsas.

Jis buvo profesionalus krepšininkas, rungtyniavęs nuo 1972 iki 1988 metų, dukart tapęs Turkijos čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius