-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 15

Ukrainos krepšinio federacijos vadovas Aleksandras Volkovas: „Mes esame per plauką nuo „Eurobasket 2015“ turnyro praradimo“

Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas ir Ukrainos Rados deputatas Aleksandras Volkovas penktadienį pranešė, kad jo šalis arti to, kad prarastų teisę 2015 metais rengti Europos krepšinio čempionatą.
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas / sport-express.ua

„Mes per plauką nuo to, kad prarastume teisę kitąmet rengti „Eurobasket“ turnyrą. Kovo 22 dieną „FIBA Europe“ Miunchene priims galutinį sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato rengėjo. Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas iki to turėtų pateikti savo viziją dėl šių varžybų rengimo ar atsisakymo jas rengti.

Ukrainos vykdančiosios valdžios vadovas turėtų pareikšti, ar šalis garantuoja, kad vykdys savo įsipareigojimus „FIBA Europe“ ir kokio formato bus tas turnyras. Taip pat jis turėtų priimti „FIBA Europe“ atstovus iki kovo 22 dienos, tačiau nežinia, ar tai įvyks“, – teigė A.Volkovas Ukrainos internetiniam portalui rus.for.ua.

Jis aiškino, kad net ir sunkiausiais momentais valstybės neatsisakydavo surengti Senojo žemyno krepšinio čempionatus.

„Slovėnijoje pasikeitė net dvi Vyriausybės, buvo krizė, tačiau slovėnai 2013 metais surengė puikų čempionatą“, – kalbėjo A.Volkovas, kažkodėl sulygindamas vidinę šalies krizę su kitos valstybės invazija, grasinimą karu ir šalies vientisumo žlugdymu.

Rusija į Ukrainos Krymo autonominį regioną įvedė savo armija ir brutaliu būdu siekia šias žemes prijungti prie savęs.

„Jei prarasime teisę surengti varžybas, Ukrainos krepšinis bus stipriai nublokštas atgal. Tiesiog gaila bus žmonių jau padaryto darbo. Ir jei kalbėtume iš esmės, juk pinigų čempionatui reikia tikrai nedaug – jei atmesime idėjas renovuoti kelis oro uostus, ten patiesti papildomus nusileidimo ir pakilimo takus, tikrai reikia mažai. Juolab, kad visos išlaidos bus išdalintos penkiems metams į priekį. Didžiausias klausimas ir problema – kompensuoti privatiems verslininkams jų investicijas į arenų statybą“, – komentavo Ukrainos krepšinio federacijos vadovas.

Neoficialiai teigiama, kad „FIBA Europe“ nutarus perkelti pirmenybes į kitą valstybę, dėl šios teisės kovotų Prancūzija, Baltijos valstybės, Čekija ir Lenkija ir Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius