Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 09 14

Utenos „Juventus“ krepšininkai įveikė Ukrainos vicečempionus

Naujajam krepšinio sezonui besirengiantis Utenos „Juventus“ klubas šeštadienį Panevėžyje vykusiose kontrolinėse rungtynėse 70:63 (14:15, 12:20 24:12, 20:16) įveikė Ukrainos vicečempionę Južnės „Chimik“ komandą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Utenos Juventus

Nerezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse svečiai iš Ukrainos pirmieji išsiveržė į priekį (6:4), tačiau Nikitos Barinovo bei Valdo Dabkaus tikslios atakos leido „Juventus“ komandai persverti rezultatą savo naudai – 10:6, informuoja uteniškių ekipos svetainė internete.

Nors uteniškiai pranašumą savo rankose laikė beveik iki pat kėlinio pabaigos, paskutinės atakos metu „Chimik“ krepšininkai persvėrė rezultatą savo naudai ir po pirmojo ketvirčio turėjo minimalią persvarą – 15:14.

Nors vienu metu komandas teskyrė taškas, lemiamomis minutėmis Dainiaus Adomaičio auklėtiniai žaidė tiksliau ir šventė pergalę rezultatu 70:63.

Antrajame kėlinyje „Juventus“ krepšininkai itin netiksliai atakavo iš toli, o tuo pasinaudoję ukrainiečiai pradėjo didinti savo pranašumą. Įpusėjus antrajam kėliniui Južno ekipos atotrūkis pirmą kartą tapo dviženklis (28:18), bet Rashauno Boraduso ir Simo Buterlevičiaus tikslios atakos sumažino uteniškių deficitą perpus – 26:31. Visgi kėlinio pabaiga ir vėl sėkmingiau suklostė svečiams, kurie įpusėjus mačui buvo priekyje – 35:26.

Po didžiosios pertraukos iniciatyvą į savo rankas perėmė Utenos ekipa. Tolimą metimą pataikė N.Barinovas, du tritaškius pridėjo Edgaras Stanionis ir sužaidus vos keturias minutes rezultatas tapo lygus – 40:40. Antroje ketvirčio pusėje keturis taškus iš eilės surinko Valdas Dabkus ir tai leido „Juventus“ komandai prieš lemiamas dešimt minučių jau būti priekyje – 50:47.

Ketvirtajame kėlinyje „Juventus“ komanda pranašumo iš savo rankų jau neišleido. Nors vienu metu komandas teskyrė taškas, lemiamomis minutėmis Dainiaus Adomaičio auklėtiniai žaidė tiksliau ir šventė pergalę rezultatu 70:63.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Valdas Dabkus, 13 – Rashaunas Boradusas, 12 – Vaidas Čepukaitis, 11 – Edgaras Stanionis, 9 – Nikita Barinovas, 8 – Simas Buterlevičius, 1 – Arvydas Šikšnius.

Varžovų gretose rezultatyvumu išsiskyrė Maksimas Kornijenka (13 tšk.), Sergejus Popovas (10 tšk.) bei praėjusį sezoną Šiaulių „Šiaulių“ komandoje žaidęs Derekas Needhamas (8 taškai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius