-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 25

„Ventspils“ neatvyko į varžybas, „Šiauliams“ be kovos atiteko BBL bronza (nuotraukos)

2009–2010 metų sezono Baltijos krepšinio lygos (BBL) bronzos medalių laimėtojais oficialiai tapo „Šiaulių“ krepšininkai. Sekmadienį jiems įskaitytas techninis laimėjimas rezultatu 20:0, nes „Ventspils“ klubas neatvyko peržaisti BBL mažojo finalo rungtynių.
Rungtynių akimirka
„Šiaulių“ krepšininkai – BBL bronzos medalių laimėtojai. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Peržaisti mačą dėl bronzos medalių buvo nuspręsta dėl šeštadienį įvykusio incidento. „Šiaulių“ aukštaūgis Vytautas Šarakauskas paskutinėmis mačo akimirkomis pelnė pergalingą dvitaškį, tačiau „Ventspils“ užprotestavo, kad metimas atliktas pasibaigus laikui. Pagal BBL nuostatus vaizdo peržiūra negalima, o kadangi mačo arbitras realiu laiku įskaitė V.Šarakausko metimą, buvo priimtas sprendimas mačą peržaisti.

„Keista, kad „Ventspils“ neatvyko. Sprendimas peržaisti rungtynes buvo palankus jiems. Taip buvo padaryta tik dėl garbingo žaidimo. Svarstysime, ar „Ventspils“ nesulauks didesnių sankcijų“, –  sekmadienį sakė BBL direktorius Romualdas Brazauskas.

Mažasis finalas sekmadienį 13 val. turėjo būti peržaidžiamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje. Tačiau aikštelėje pasirodė tik „Šiaulių“ krepšininkai, todėl pagal nuostatus 15 minučių palaukus „Ventspils“ ekipai dėl neatvykimo į varžybas buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:20.

Dėl tokio Latvijos čempionų poelgio BBL patyrė 7 tūkst. Lt nuostolį.

Sužinoję, kad be kovos laimėjo BBL bronzos medalius „Šiaulių“, krepšininkai pasveikino vienas kitą, tačiau didelio džiaugsmo nerodė.

Piniginis 10 tūkst. Lt prizas ir trečios vietos laimėtojų taurė bei bronzos medaliai šiauliečiams nebuvo įteikti.

BBL direktoriaus R.Brazausko teigimu, tai bus padaryta prieš trečiadienį Šiauliuose vyksiančią LKL pusfinalio dvikovą tarp „Šiaulių“ ir „Žalgirio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius