Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Vladas Garastas: Arvydui Saboniui bus lengviau, o aš visada likdavau atpirkimo ožys

Pirmadienio rytas yra paskutinis, kai Vladas Garastas vadovauja populiariausiai šalies sporto šakai. Nuo 2003 m. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu buvęs biržietis užleis postą Arvydui Saboniui, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LKF ataskaitos ir rinkimų konferencijoje šiandien Kaune 125 delegatai išrinks naują LKF vadovą 4 metų kadencijai.

Rinkimų intrigos nebus, nes kandidatas yra vienintelis ir nenugalimas.

46 metų A.Sabonis turėtų perimti LKF prezidento postą iš buvusio savo trenerio 79-erių V.Garasto, kuris baigia antrąją kadenciją.

LKF įstatai neleidžia laikytis poste ilgiau, ir tai yra paskutinė V.Garasto diena vadovaujant šalies krepšiniui.

„Aš ir nenorėčiau trečios kadencijos, – vakar „Lietuvos rytui“ sakė V.Garastas, į LKF vadovo kėdę atsisėdęs 2003 metais, kai pakeitė Algimantą Pavilonį. – Viskas turi pradžią ir pabaigą.”

– Kodėl į LKF prezidento postą pretenduos vienintelis A.Sabonis? – „Lietuvos rytas“ paklausė V.Garasto.

– Mes skelbėme, kad nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 1 dienos visi, norintys užimti LKF prezidento postą, gali pateikti paraišką ir programą.

Nesulaukėme daugiau nė vienos paraiškos. Tik atrodo, kad tai pašėlusiai smagus postas, o galiausiai lieki visų kalčių atpirkėjas.

– Ko palinkėtumėte savo įpėdiniui?

– Pirmiausia – stiprių nervų. Sveikatos jam turėtų užtekti. Pastaruoju metu A.Sabonis jaučiasi gerai, o akmenų nešioti ar vagonų stumdyti jam nereikės.

Manau, jam bus lengviau nei man, nes aš visada likdavau atpirkimo ožys. Kai Ramūnas Butautas su Rimu Kurtinaičiu nuvarė rinktinę iki 11-osios vietos Europos čempionate, visi kažkodėl puolė mane. Ir dėl Kęstučio Kemzūros paskyrimo buvo piktų kalbų.

Jei tik kas nors blogai, taukšt – ir gaunu. Nežinau, kodėl, nes niekam nesu blogo padaręs. Nei kieno nors žmoną paviliojau, nei ką nors apvogiau ar apiplėšiau.

– Atrodo, kad dabar jūsų gyvenimas bus ramesnis, nes jums ruošiamos LKF garbės prezidento pareigos. Ar liksite aktyvus krepšinio veikėjas?

– LKF vykdomasis komitetas kuria krepšinyje pasižymėjusių žmonių Garbės komisiją, kurioje bus Modestas Paulauskas, Sergejus Jovaiša, Stanislovas Stonkus, aš, dar pora krepšiniui nusipelniusių moterų.

Ši taryba turės patariamąjį balsą, mes domėsimės daugybe reikalų. Ateina laikas, ir viskas keičiasi. Tai – natūralus procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius