-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 18

Yao Mingas dėl operacijos konsultavosi su Ilgausku

NBA klubo „Houston Rockets“ vidurio puolėjas Yao Mingas nusprendė daryti didesnę lūžį patyrusios dešinės kojos pėdos operaciją, praleis visą ateinantį sezoną, tačiau išsaugos šansus pratęsti karjerą. Ryžtis tam jį padrąsino panašią operaciją turėjęs Žydrūnas Ilgauskas.
Y.Mingas dėl traumos gali praleisti visą kitą sezoną
Y.Mingas dėl traumos gali praleisti visą kitą sezoną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gegužės mėnesį NBA atkrintamosiose varžybose dvikovoje su „Lakers“ pėdos lūžį patyręs Y.Mingas konsultavosi su daugybe daktarų, tačiau galutinai tokio pobūdžio operacijai ryžosi tik po pokalbio su Ž.Ilgausku.

„Cleveland Cavaliers“ vidurio puolėjas turėjo lūžį toje pačioje pėdos vietoje, ryžosi panašiai operacijai, o po to net 8 metus išvengė panašių lūžių. Padrąsintas lietuvio 28 metų 229 cm ūgio kinų krepšinio perlas nusprendė leisti atlikti kaulo persodinimo operaciją, kuri turėtų sumažinti apkrovą pėdai.

Jokių planų atsisveikinti su krepšiniu neturiu, – sakė Y.Mingas.

„Esu tikras, kad šis kelias yra geriausias, – espn.com sakė Y.Mingas. – Žinau, kad manęs laukia daug darbo prieš grįžtant į aikštę, tačiau darysiu viską, kad atsistatyčiau visiškai ir 100 proc. galėčiau vėl žaisti.“

Tiesa, „Rockets“ klubas nenustatė jokios kinų milžino sugrįžimo datos. Teigiama, kad septyniskart NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis turėtų prisidėti prie komandos treniruočių stovykloje 2010 metais spalį.

Kitais metais Y.Mingas pagal sutartį uždirbs apie 16 mln. JAV dolerių. Klubo vadovai griežtai paneigė kalbas, kad jie mėgins atsikratyti kino. Atvirkščiai – vidurio puolėjas tebelieka pagrindiniu žaidėju, apie kurį bus formuojama komanda.

Neseniai Y.Mingas nusipirko savo gimtąją komandą „Shanghai Sharks“ ir tai buvo suprasta kaip kino mėginimu paskelbti apie karjeros pabaigą. „Jokių planų atsisveikinti su krepšiniu neturiu. Tikiu, kad padedant gydytojams grįšiu į aikštę kaip galima greičiau, o komandos pirkimas neturi nieko bendra su trauma“, – sakė krepšininkas.

„Rockets“ pašaukė Y.Mingą naujokų biržoje 2002 metais pirmuoju numeriu. Būdamas naujokas kinas vidutiniškai pelnė 13,5 taško, atkovojo 8,2 ir netruko tapti lygos žvaigžde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius