-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

„Žalgirio“ prioritetas – kontraktų neturintys NBA žaidėjai

NBA paskelbus lokautą, suaktyvėjo žaidėjų rinka Europoje. Galimybė pasikviesti stipriausios krepšinio lygos atstovus domina ir Lietuvos grandus – Kauno „Žalgirį“ bei Vilniaus „Lietuvos rytą“.
Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas
Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesa, geresnių šansų sulaukti NBA desanto turi Europos turtingieji. Visgi svarų žodį laisvųjų agentų turguje pasirengęs tarti ir Lietuvos krepšinio pirmenybių (LKL) čempionas „Žalgiris“.

Ieško laisvųjų agentų

„Taip, bandysime pasikviesti žaidėjų iš NBA. Bet jų galėtų būti 1–2, ne daugiau“, – portalui Krepsinis.net teigė „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Žalgiriečiai pripažįsta, jog į ryškiausias NBA žvaigždes Kauno komanda nesitaiko, bet Lietuvos grandai taip pat neturi jokio noro kviestis tų krepšininkų, kurie už Atlanto tik šildė atsarginių suolą. Be to, „Žalgiris“ prioritetą teikia tiems NBA žaidėjams, kurie neturi kontraktų.

„Didžiausių ir ryškiausių NBA žvaigždžių tikrai neprisiviliosime dėl jų norimų algų, bet suolelio šildytojai mūsų taip pat nedomina. Juos galima pasiimti bet kada. Ieškosime tokių, kurie nebus įsipareigoję NBA ekipoms kontraktais ir neturės grįžti į JAV, kai lokautas baigsis. Žinoma, ieškome ir tokių, kurie mums bus įkandami“, – tvirtino P.Motiejūnas.

Kainos krenta, bet daugiausiai laimi turtingieji

„Žalgirio“ generalinis direktorius pasidalijo mintimis ir apie Europos žaidėjų rinkos pokyčius. Kaunietis pažymėjo, kad krepšininkų kainos kol kas ženkliai nesumažėjo, bet didesnio jų kritimo tikimasi netolimoje ateityje.

„Kainos kažkiek krenta, bet kai pažiūrime į elitinius klubus, pavyzdžiui CSKA, „Armani Jeans“ ar „Montepaschi“, jie dar vis vien moka didelius pinigus. Tų krepšininkų, kurių ieškome ir kuriais domimės, kainos nėra ženkliai sumažėję. Bet laikas parodys. NBA oficialiai paskelbus lokautą, krepšininkų vertė turėtų kažkiek nukristi“, – sakė P.Motiejūnas.

Kauno komandos vadovas taip pat atskleidė ir NBA krepšininkų vertės tendencijas: „NBA žaidėjų kainos – įvairios. Kuo ilgiau jie žaidę už Atlanto, tuo jų kainos didesnės.“

Tikisi vienerių metų lokauto

„Kažkada lokautas mums buvo į naudą, o kaip bus dabar, pasižiūrėsime. Daugiau galimybių visgi turi, pavyzdžiui, ispanai, kurie žiūri į Gasolius ar Fernandezus. Jie turi didesnius šansus, nes ispanai gali mokėti tokius pinigus. Jie taip pat vilioja galimybe grįžti namo, kur tie krepšininkai galėtų žaisti su malonumu. Manau, kad daugiau kozirių gauna tos komandos, kurios gali nekreipti dėmesio į savo biudžetą bei laimi tų valstybių klubai, kurių atstovų NBA yra daugiausiai“, – apie tai, kas Senajame žemyne iš NBA lokauto gali išlošti daugiausiai, kalbėjo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ atstovas taip pat viliasi, jog NBA lokauto trukmė bus tiksliai numatyta. Jei lokautas baigtųsi sezono eigoje, Europos krepšiniui tai turėtų neigiamą įtaką.

Daugiau kozirių gauna tos komandos, kurios gali nekreipti dėmesio į savo biudžetą, bei laimi tų valstybių klubai, kurių atstovų NBA yra daugiausiai „Didžiausia neigiama įtaka Europai bus tada, jei lokautas pasibaigs greitai. Jei visi žinotų, kad lokautas tikrai truks metus, būtų lengviau prisivilioti krepšininkus, o ir rinka būtų stabilesnė. Tačiau jei lokautas baigsis sezono eigoje, o žaidėjai bus įsipareigoję grįžti į NBA komandas, tuomet būtų didelis nuostolis“, – konstatavo P.Motiejūnas.

Didžiausias dėmesys – atakuojantiems gynėjams iš NBA?

Įsibėgėjus „Žalgirio“ komplektacijai, išryškėjo pozicijos, kurias kauniečiai turėtų sustiprinti. Startiniame penkete „Žalgiriui“ aktualiausia turėtų būti atakuojančio gynėjo pozicija.

Anksčiau tvirtu starto penketo nariu buvo amerikietis Marcusas Brownas, tačiau jo ateitis komandoje lieka neaiški. Be to, snaiperis jau yra karjeros saulėlydyje, todėl jam vienam būtų sunku ant savo pečių perimti lyderio naštą.

Atsižvelgiant į tai, realu tikėtis, jog iš NBA į „Žalgirį“ atvykęs žaidėjas bus būtent atakuojantis gynėjas.

Tiesa, P.Motiejūnas tvirtino, jog vienai ar kitai pozicijai klubas pirmenybės neteikia: „Mums svarbu, kad žaidėjas būtų tinkamas. Į vieną poziciją nesikoncentruojame, reikia stiprintis ir ten, ir ten.“

Pažvelgus į kontraktų neturinčius NBA atakuojančius gynėjus, „Žalgiris“ turi iš ko rinktis. Sutarčių neturi ir kauniečių sąlygas gali atitikti tokie krepšininkai kaip Carlosas Arroyo, Vonas Waferis, Anthony Parkeris, Aaronas Afflalo, Chrisas Douglasas-Robertsas, Aleksandras Vujačičius, Marco Belinelli, Marquisas Danielsas ar Sonny Weemsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius