-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 20

„Žalgiris“ prieš lemiamas Eurolygos rungtynes nepanikuoja

Trečiadienį namie Kauno „Žalgiris“ žais bene svarbiausias šio sezono Eurolygos rungtynes. Jei kauniečiai B grupės mače nugalės Kroatijos čempionus, jie keliaus į „Top 16“ etapą, jei ne – teks nuryti karčią piliulę ir jau pradėti galvoti apie kitą sezoną.
Aleksandras Trifunovičius
Aleksandras Trifunovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius neabejoja – prieš lemiamas Eurolygos rungtynes komanda susikaups ir nugalės kroatus. Tačiau kauniečių laukia labai sunkus mačas, nes ir „Zagreb“ ekipa dar nėra praradusi vilčių patekti į „Top 16“ etapą.

„Ką galima pasakyti apie būsimą kovą? Ta pati istorija, kaip ir per kiekvienas Eurolygos rungtynes. Šis mačas reiškia bilietą į „Top 16“ etapą, todėl jo svarbą visi suvokiame. Kai kuriose rungtynėse žaidėme taip, kad buvo abejojama mūsų galimybėmis, tačiau geras rungtyniavimas paskutiniame mače Bamberge vėl suteikė vilčių.

Artėjančios Kalėdos šiek tiek veikia visus, tačiau neabejoju, kad mes žaisime maksimaliai susikaupę, nes norisi dar bent tris mačus sulošti savoje arenoje. Labai svarbu, kad žaisime namuose, todėl nejausime papildomo spaudimo dėl rungtynių svarbos. Nerimą kelia, kad dar ne visada išpildome tai, kam ruošiamės per treniruotes. Tačiau viskas juda į gerą pusę“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Trifunovičius.

Jis pabrėžė, kad „Zagred“ yra labai patyrusi komanda, kuri „Žalgirį“ šį sezoną nugalėjo 80:78. Keli pagrindiniai ekipos žaidėjai gali nulemti rungtynių baigtį, todėl lengva nebus. Treneris pasidžiaugė, kad „Žalgirio“ krepšininkai šiuo metu yra sveiki ir pasiruošę kovoti iš visų jėgų. Tik vidurio puolėjas Robertas Javtokas dėl nugaros skausmų praleido savaitgalio rungtynes Utenoje. Tikimasi, kad pailsėjęs jis vis dėlto galės padėti komandai trečiadienį.

M.Kuzminskas: mus laidojo per anksti

A.Trifunovičiui antrino ir puolėjas Mindaugas Kuzminskas: „Po nekokios sezono pradžios daugelis mus jau iš anksto laidojo. Dabar turime galimybę išgelbėti sezoną, patekti į „Top 16“ ir tęsti savo užduotis Eurolygoje“.

Jaunasis žalgirietis atkreipė dėmesį, kad „Zagreb“ žaidimas šį sezoną labai banguoja, todėl nuo pat rungtynių pradžios žaidžiant labai susikaupus, juos galima palaužti ir laimėti. Svarbiausia – gerai pradėti mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius