-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 14

„Žalgiris“ skolina L.Lekavičių „Pieno žvaigždėms“, pasvaliečiams padės ir Ž.Skučas

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšinio ekipa šiame sezone remsis jaunais, talentingais ir pergalių ištroškusiais krepšininkais. Tokį įspūdį galima susidaryti po dar dviejų žaidėjų prisijungimo prie aukštaitijos ekipos.
Žygimantas Skučas
Žygimantas Skučas

Pasvaliečiai sukirto rankomis su antrąjį sezoną stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje žaisiančiu 22 metų kauniečiu Žygimantu Skuču. Praėjusiame sezone puolėjas rungtyniavo Kauno rajono „LSU-Atleto“ komandoje ir buvo vienas jos lyderių.

Per 28 minutes krepšininkas pelnydavo po 11 taškų, po krepšiais sugriebdavo po 6 kamuolius. Geriausias rungtynes puolėjas sužaidė prieš Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą, kai į jos krepšį įmetė 18 taškų bei atkovojo 15 kamuolių, bei surinkęs 37 naudingumo balus pasiekė sezono efektyvumo rekordą (vėliau jį pagerino Vaidas Čepukaitis 40 n.b.).

– Žygimantai, kodėl nusprendėte karjerą tęsti „Pieno Žvaigždžių“ ekipoje? – lkl.lt paklausė Ž.Skučo.

– Nuo vaikystės labai mėgstu pieną (juokiasi). O jeigu rimtai, tai klubas pateikė optimaliausią pasiūlymą šiuo metu ir kadangi man patinka iššūkiai, todėl norėčiau su šią komanda įrodyti lietuviams, kad mes turime ateitį krepšinyje. Pastaruoju metu Lietuvoje daugėja legionierių ir nelieka vietos Lietuvos krepšininkams, kurie mano manymu gali daug ką nustebinti, bet tik laukia savojo šanso.

– O buvo kitų klubų pasiūlymų?

– Buvo, bet kaip ir sakiau Pasvalys pasiūlė geriausias man šiuo metu sąlygas, todėl aš čia, o ne kitoje komandoje.

– Kokia dabartinė jūsų sportinė forma?

– Šiuo metu esu 80% pasiruošęs naujam sezonui, nes jau daugiau negu mėnuo treniruojuosi individualiai ir ruošiuosi artėjančiam sezonui.

– Ko tikitės iš naujojo sezono?

– Noriu pasiekti geresnius rezultatas nei praeitame sezone, bet labiausiai noriu patobulėti ir sustiprėti asmeniškai.

– Ar „Pieno Žvaigždžių“ ekipa – karjeros laiptelis aukštyn?

– Tikrai taip, nes komanda praeitame sezone užėmė gana aukštą vietą LKL pirmenybėse,  o be to klubas žaidžia BBL turnyre, kur tave pamato kitų šalių komandos.

– Ar jau turite susidaręs nuomonę apie ekipos trenerį Mantą Šernių?

– Šio trenerio darbą teko matyti tik moterų krepšinyje, tačiau po susitikimo su šiuo strategu, nuomonė stipriai pasikeitė. Galiu drąsiai teigti, kad Šernius man paliko gerą įspūdį. Trenerio darbui jis puikiai tinka, nes turi daug ambicijų ir pasiryžęs sunkiai dirbti su jauna komanda.

– Komanda jauna, ar klubo vadovai užsiminė kokie sezono tikslai?

– Apie tikslus kol kas nieko nežinau, bet atsižvelgiant į praeito sezono rezultatus, komandos minimalus tikslas patekti į aštuntuką, pagrindinis tikslas patektį į LKL pirmenybių ketvertuką.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje šiame sezone rungtyniaus ir 20-metis Lukas Lekavičius. Jį Pasvalio komandai skolina Kauno „Žalgirio“ ekipa. Pernai krepšininkas rungtyniavo Nacionalinėje krepšinio lygoje ir gynė Kauno „Žalgirio“ dublerių garbę.

Įžaidėjas komandos draugams atlikdavo beveik po 6 rezultatyvius perdavimus, (trečias rezultatas lygoje) taip pat pelnydavo 12 taškų bei sugriebdavo po 4 kamuolius – visą tai atlikdavo per 33 minutes. L.Lekavičius geriausias sezono rungtynes sužaidė prieš Jonavos „Petrochemos“ komandą – 23 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai bei 10 išprovokuotų pražangų. Jaunasis įžaidėjas po pasibaigusio NKL sezono turėjo progą išmėginti jėgas ir BEKO-LKL čempionate. Su pagrindine Kauno komanda krepšininkas į aikštelę įbėgo dvikovoje su Alytaus „Dzūkijos“ ekipa. Per 11 minučių jis pelnė 5 taškus ir atkovojo 3 atšokusius kamuolius.

– Po gero sezono keliatės į Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ klubą. Kaip vertini tokį karjeros etapą? – lkl.lt pasiteiravo L.Lekavičiaus.

– Būriama jauna, pergalių ištroškusi ekipa, komandą treniruos geras krepšinio specialistas, kuris puikiai darbavosi su moterų krepšinio rinktine. Klubas žaidžia aukščiausioje Lietuvos lygoje – tai pagrindinės priežastys, kodėl aš būtent čia.

– LKL debiutavote kaip Kauno „Žalgirio“ narys, bet sužaidėte tik vienerias rungtynes, Pasvalyje jums žadama antrojo įžaidėjo vieta, ar esate tam pasiruošęs?

– Pernai turėjau neblogą sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), LKL lygis aukštesnis, bet manau šiems iššūkiams aš pasiruošęs, tad žengsiu laipteliu aukščiau.

– Pasvalys šį sezoną buria itin jauną komandą, kaip manote, kur bus komandos stiprybė?

– Kol kas sunku pasakyti kur bus ta stiprybė, nes dar net neprasidėjo pasiruošimas sezonui, bet užbėgant įvykiams už akių, manau kad stiprybė ir bus, kad mes jauni, energingi ir ištroškę pergalių. Kiekvienose rungtynėse norėsime įrodyti, kad galime rungtyniauti aukščiau lygiu ir nesvarbu ar tai rungtynės prieš „Žalgirį“ ar „Lietkabelį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius