Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 10 09

„Žalgiris“ turėjo vargo su Prienų ekipa

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Prienuose susitiko su sėkmingai sezoną pradėjusia „Rūdupio“ ekipa. Antroje susitikimo pusėje žalgiriečiai įrodė savo pranašumą ir šventė trečiąją pergalę – 80:74. Šiam susitikimui nebuvo registruoti Dainius Šalenga ir Aleksandras Čapinas.
kalnietis
kalnietis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pirmuosius taškus baudų metimais „Žalgiriui“ pelnė Travisas Watsonas (2:0), o po tikslaus tolimo DeJuano Collinso metimo svečiai buvo priekyje rezultatu 5:3. Jau po akimirkos D.Collinsas pademonstravo žaibišką reakciją perimdamas kamuolį, atmesdamas šį Artūrui Milakniui, kuris varžovus nubaudė šūviu iš toli (8:3). Nepaisant to, šeimininkai rankų nenuleido – Adui Juškevičiui sužaidus gražų derinuką su komandos draugu ir pelnius du taškus „Žalgirio“ pranašumas ištirpo iki minimumo (9:10).

Tiesa, jau po akimirkos viskas grįžo į savo vietas – vos pasirodęs aikštelėje pasižymėjo Tadas Klimavičius, varžovui bloką išrašė ir rezultatyviai ataką užbaigė Mirza Begičius, o skirtumas kiek išaugo (19:13). Ir toliau žaidimas vyko banguotai – A.Juškevičiui pataikius dar vieną metimą švieslentėje degė skaičiai 17:20, o ketvirtis baigėsi rezultatu 20:18.

Marcuso Browno metimu iš vidutinio nuotolio startavo antroji rungtynių atkarpa (22:18), o po Manto Kalniečio reido „Žalgiris“ buvo priekyje 24:21. Nors varžovai rezultatą išlygino, keturis taškus iš eilės pelnė M.Pocius, iš po krepšio pasižymėjo Omaras Samhanas, tuo tarpu „Žalgiris“ vėl išsiveržė į priekį (32:30). Vis tik kėlinio pabaiga žalgiriečiams susiklostė nesėkmingai – „Rūdupis“ surezgė kelias rezultatyvias atakas ir po pirmosios susitikimo dalies pirmavo 37:33.

Trečiasis kėlinys prasidėjo tolimu „Rūdupio“ metimu, tačiau netrukus tuo pačiu atsakė M.Pocius (36:40). Neilgai trukus žaidimas akimirkai sustojo – varžovas nepasigailėjo Tomo Delininkaičio, kuriam alkūne trenkė tiesiai į galvą. „Žalgirio“ sirgalių džiaugsmui, suteikus pirmąją pagalbą Tomas pats paliko aikštę. Lyg gindamas komandos draugą netrukus į varžovų krepšį tritaškį smeigė A.Milaknis (39:40), tačiau „Rūdupis“ taip pat nesnaudė (46:39). Nepaisant to, kauniečiai ir toliau atkakliai siekė savo bei po A.Milaknio dar vieno tritaškio ir M.Kalniečio reido atstatė pusiausvyrą (48:48). Tuo niekas nesibaigė – dar vieną tritaškį į Prienų komandos krepšį įsūdžius A.Milakniui, o du taškus pridėjus T.Klimavičiui „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą (55:50). Nors varžovai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais (54:55), uždengti A.Milaknio „Rūdupis“ nesugebėjo – taikliarankis realizavo dar vieną tritaškį (58:54), o kėliniui tašką padėjo M.Kalnietis (60:54).

Lemiamą susitikimo dalį sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“, kurio gretose į aikštelę grįžo T.Delininkaitis. Šiam realizavus tritaškį skirtumas perkopė dviženklę ribą (67:56). Tačiau, neilgam – labai sudėtingą tolimą metimą paskutinę atakos laiko sekundę pateikė A.Juškevičius (59:67), o netrukus sumetė ir abi baudas (61:68). Tiesa, įpusėjus ketvirčiui iš toli neklydo M.Kalnietis, atstatydamas turėtą dešimties taškų pranašumą (73:63). Vienu metu „Rūdupis” priartėjo iki šešių taškų ribos, vis tik pergalės iš savo rankų „Žalgiris” neišleido ir aidint finalinei sirenai džiaugėsi pergale – 80:74.

„Žalgiris“: A.Milaknis 16 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 13 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), T.Watsonas 11 (7 atk. kam.), M.Pocius 11, P.Jankūnas 6, T.Delininkaitis 5, M.Brownas 4, M.Begičius 4, D.Collinsas 4, T.Klimavičius 4 (7 atk. kam.), O.Samhanas 2.

„Rūdupis“: A.Juškevičius 17 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), E.Želionis 15 (8 atk. kam.), G.Orelikas 14, V.Lipkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius