-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 27

Žydrūnas Ilgauskas nesikremta praradęs vietą Majamio „Heat“ komandos starto penkete

Žydrūnas Ilgauskas sėdo ant atsarginių žaidėjų suolelio. Majamio „Heat“ klubo vyriausiojo trenerio Eriko Spoelstros sprendimu, 35 metų veteranas iš Lietuvos prarado vietą komandos starto penkete.
Trenerio E.Spoelstros (d.) sprendimu Ž.Ilgauskas rungtyniavo po dvejų rungtynių pertraukos.
Trenerio E.Spoelstros (d.) sprendimu Žydrūnas Ilgauskas prarado vietą „Heat“ komandos starto penkete. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki NBA lygos „Žvaigždžių savaitgalio“ Ž.Ilgauskas žaidė visose 56-iose „Heat“ reguliariojo sezono rungtynėse. 47-ias iš jų lietuvis pradėjo starto penkete, kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip LeBronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas.

Tačiau situacija pasikeitė po praėjusį savaitgalį Los Andžele prasiautusio NBA „Žvaigždžių savaitgalio“. Tvirtas startinio penketo narys Ž.Ilgauskas staiga atsidūrė pačiame „Heat“ atsarginio žaidėjų suolelio gale ir net nepasirodė rungtynėse su Čikagos „Bulls“ bei Sakramento „Kings“.

Į aikštelę vidurio puolėjas vėl išbėgo tik penktadienio mače prieš Vašingtono „Wizards“ (pelnė 8 taškus), tačiau ir vėl – ne starto penkete, kaip buvo įpratęs visą šį sezoną.

„Šis pasikeitimas tikrai nėra kaltinimas Ž.Ilgauskui, – JAV žurnalistams netikėtus pokyčius komandos starto penkete aiškino E.Spoelstra. – Jis žaidžia gerai. Pokyčiai įvyko todėl, kad dabar tai yra geriausia mūsų komandai. Turime tris vidurio puolėjus ir nuo šiol mūsų starto penkete pasirodys Erickas Dampieras. Tačiau Žydrūnas taip pat turės savo vaidmenį ir aš jau žinau prieš kurias komandas jis turės jį įgyvendinti.“

Iš startinio komandos penketo netikėtai nugrūstas į atsarginių žaidėjų suolelio galą, Ž.Ilgauskas nesikrimto.

„Manau, jog tai (ar žaisiu, – red. past.) priklausys nuo kiekvienų rungtynių ir varžovų, prieš kuriuos žaisime, – sakė „Big Z“ pravardžiuojamas 221 cm ūgio aukštaūgis. – Kaip žaidėjas turiu padėti komandos draugams ir būti pasiruošęs žaisti. Tai yra viskas, ką galiu padaryti.“

Trenerio E.Spoelstros sprendimas perkelti E.Dampierą į startinį „Heat“ penketą nustebino JAV žurnalistus. „Juk iki šiol jis buvo tik trečias eilėje. Po Ž.Ilgausko ir Joelio Anthony“, – rašė Surya Fernandezas.

Nuostabos neslėpė ir pats krepšininkas. „Mane tai buvo šioks toks siurprizas. Buvau įpratęs į komandos žaidimą įsijungti pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio“, – prisipažino E.Dampieras.

Šiame sezone per 32 žaistus mačus (3 – startiniame penkete) 35 metų 211 cm ūgio E.Dampieras aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 15 minučių ir pelnydavo 2,3 taško bei sugriebdavo 3,3 kamuolio.

Ž.Ilgausko statistika įspūdingesnė – 57 rungtynės (47 – startiniame penkete), 17 min., 5,3 tšk. ir 4,5 atk. kam.

43 pergales per 59-ias šio reguliariojo NBA lygos sezono rungtynes iškovojusi „Heat“ ekipa Rytų konferencijoje užima 2-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius