Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Trinchieri jautriai sureagavo į lemiamą A.Butkevičiaus klaidą ir siuntė žinutę „Žalgirio“ sirgaliams

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą Belgrade dramatiškai 76:83 pralaimėjo Eurolygos mačą Tel Avivo „Maccabi“ ekipai, o lemiamą klaidą padarė prasidėjus paskutinei minutei, kai atsiliekant vos dviem taškais kamuolį viduryje aikštės prarado Arnas Butkevičius.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visgi po dvikovos „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri iš karto stojo į auklėtinio pusę ir tikino, kad kaltų ieškoti nesiruošia.

Tą patį jis ragino daryti ir „Žalgirio“ sirgalius.

„Visų pirma, tie, kas galvoja, kad Arno klaida kainavo mums pergalę, nėra „Žalgirio“ fanai. Tai buvo bloga klaida, bet niekada negali rodyti pirštu į vieną žaidėją. Jis darė tiek daug gerų dalykų, tad noriu iškart tai pažymėti“, – savo komentarą po mačo pradėjo italas.

VIDEO: Andrea Trinchieri mintys po mačo Belgrade

Nepaisant pralaimėjimo, A.Trinchieri gyrė savo vyrus už pastangas.

„Žaidėme solidžiai, puikiai, bet paskutines tris minutes – blogai. Ir tai kainavo mums rungtynes, pabaigoje buvo per daug klaidų. Praradome kažkiek energijos ir taktiškai pralaimėjome rungtynes dėl neatkovotų kamuolių po krepšiu. Tai buvo didžiulė problema. Reikia daugiau iš aukštaūgių kaunantis po krepšiu, daugiau visos komandos fiziškumo“, – analizavo strategas.

Per paskutinę minutės pertraukėlę, kai rezultatas jau buvo aiškus, A.Trinchieri savo žaidėjams akcentavo kūno kalbą. Prisimindamas tą epizodą, italas ir gyrė savo vyrus, ir turėjo jiems priekaištų.

„Kai pralaimi tokias rungtynes, esi labai nusivylęs, nusiminęs. Man tai nėra priimtina. Tai ir pasakiau žaidėjams. Padarėme labai daug gerų dalykų ir bendrai šiandien nebuvo prasta diena. Bet rezultatas yra prastas. Mes žaidėme, kovėmės, „Maccabi“ yra labai gera komanda. Sugebėjome tvarkytis su Wade’u Baldwinu ir Lorenzo Brownu, bet fiziškumo trūko ir aš negaliu padaryti taip, kad Birutis svertų 140 kilogramų. Kevarriusas Hayesas buvo geras besikeičiančioje gynyboje, bet visos mūsų problemos gali būti išsprendžiamos komandiniais veiksmais, o ne dėl vieno žaidėjo. Kalbant apie kūno kalbą, kartais pamirštame, kur buvome. Prieš du mėnesius, kai atvykau, buvome mirę. Aš galvoju, kad įvertinus viską, sužaidėme solidžias rungtynes. Mums kažko trūko, bet trūksta visą sezoną. Likus minutei dar turėjome lygų rezultatą“, – prisiminė A.Trinchieri.

Pabaigoje italas vėl prisiminė lemiamoje atakoje prarastą A.Butkevičiaus kamuolį ir tikino, kad palaikymas žaidėjui tokiu metu yra labai svarbus.

„Padariau tai, ką jaučiau. Savo žaidėjams esu visiškai sąžiningas. Pasakau tai, ką jaučiu viduje, esu aistringas, nesislepiu. Žinau, kaip Arnas jautėsi ir manau, kad jis sužaidė puikias rungtynes. Nenoriu, kad kas nors badytų pirštais į mano žaidėjus“, – teigė A.Trinchieri, pripažinęs, kad „Žalgiriui“ kaunantis dėl vietos įkrintamosiose, ši nesėkmė yra ypač skaudi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius