Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 08

Atsigavusi po nokdauno „Lituanica“ pasiekė revanšą prieš Derbio krepšininkus

Sekmadienį Londono „Lituanica“ savo aikštelėje priėmė Derbio „Trail Blazers“ krepšininkus. Abi ekipos žaidė lygiai prieš savaitę Derbyje. Tada pergalę iškovojo šiaurės Anglijos komanda, tačiau lietuvaičiai sugebėjo atsirevanšuoti namuose rezultatu 85:78 (13:29, 24:18, 21:16, 27:15).
„Lituanica“
„Lituanica“ / Londono Lituanica nuotr.

Pirmasis ketvirtis buvo tikra katastrofa šeimininkams. Derbio krepšininkai užkūrė tokią pirtį, jog lietuvaičiams tekdavo tik skėsčioti rankomis iš nusivylimo. „Trail Blazers“ krepšininkai vieną po kito skraidino tritaškius metimus. Niekas nesustabdė jų lyderio Deivido Watso, kuris visai neseniai rungtyniavo aukščiausioje Britanijos krepšinio lygoje (BBL). Pirmąjį kėlinį „Lituanica“ pralaimėjo 13:29.

Antrojo kėlinio pradžia taip pat nieko gero nežadėjo. Varžovai smaginosi ir jau trečiąją minutę atsiplėšė net 23 taškais. Treneris Eridanas Lazdauskas prie Derbio lyderio D.Watso, pataikiusio 6 tritaškius iš 8, pastatė mūsų lyderį Aušridą Petraitį. Jo sunkus darbas gynyboje pasiteisino.

Atsigavusi po šalto dušo „Lituanica“ pradėjo po truputį artintis prie varžovų. Antrojo kėlinio didvyriu tapo Paulius Adomaitis, pataikęs tris tritaškius metimus. Jam neblogai talkino Tomas Grybauskas. Į ilgąją pertrauką komandos išėjo rezultatui esant 37:47 varžovų naudai.

Trečiajame ketvirtyje reikalai ėmė gerėti. Žaidimas išsilygino ir „Lituanica“ jau kvėpavo „Trail Blazers“ krepšininkams į nugaras. Neblogą atkarpą sužaidė veteranas Vaidas Trepočka. Per jį lietuviai dažnai pabaigdavo atakas. Atkovotais kamuoliais niekas negalėjo pakovoti su A.Petraičiu, kuris atkovojo 10 kamuolių ir surinko eilinį dvigubą dublį. Kėlinio pabaigoje komandas skyrė tik 5 taškai. Derbio komanda buvo vis dar priekyje.

Paskutiniame ketvirtyje lietuvaičiai pakilo į tikrą varžovų šturmą. Spurtą inicijavo Lukas Volskis, smeigęs du tritaškius, persverdamas rezultatą. Dar kelios sėkmingos atakos ir jau kėlinio viduryje „Lituanica“ pabėgo 10 taškų. Tačiau varžovai lengvai nepasidavė ir likus vienai minutei sumažino skirtumą iki 4 taškų. Vis dėlto sėkmingai sužaista pabaiga leido „Lituanica“ krepšininkams švęsti nusipelnytą pergalę rezultatu 85:78.

Rezultatyviausiai, kaip jau įprasta, žaidė A.Petraitis, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 10 kamuolių. Po jo rikiavosi P.Adomaitis – 14 (4/6 tritaškiai), V.Trepočka ir T.Grybauskas – po 11, L.Volskis (2/4 tritaškiai) ir E.Vaupšas  – po 10, P.Rašamavičius – 5 taškai.

Kitą savaitgalį „Lituanica“ sužais dvejas varžybas išvykoje: šeštadienį su Lancashire „Spinners“, o sekmadienį su Kento „Cruisaders“. Iškovojus abi pergales lietuvaičiai turės galimybę pakilti iki ketvirtosios vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius