Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

Drama: V.Micičius tritaškiu paskutinę sekundę išvedė „Anadolu Efes“ į Eurolygos finalą!

Vasilije Micičius nežaidė gerų rungtynių, bet Eurolygos pusfinalio rungtynėse buvęs žalgirietis pataikė tritaškį paskutinę sekundę ir čempionų titulą ginantys Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) 77:74 (18:21, 24:22, palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubą. Pernai čempionu tapęs Turkijos klubas iškopė į finalą, kuriame žais su „Barcelona“ ir Madrido „Real“ pusfinalio poros nugalėtoju.

Čempionai yra čempionai.

Eurolygos pusfinalio mačui atėjus į pabaigą, Vasilije Micičius pasiėmė paskutinę ataką ant savo pečių ir pataikė tritaškį likus žaisti 0,2 sek.

Tai atnešė pergalę „Anadolu Efes“, kuris gina Eurolygos nugalėtojų titulą per finalo ketvertą Belgrade.

Naudingiausias praėjusio sezono ir rezultatyviausias šio sezono žaidėjas V.Micičius tapo rungtynių didvyriu, ant kurio po stebuklingo metimo užgriuvo visi komandos draugai, nors jam tai buvo sunkios rungtynės.

„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.

2017-2018 m. Kauno „Žalgiryje“ žaidęs serbas ketvirtadienį pataikė 5 metimus iš 16 ir ilgai buvo savo komandos draugų šešėlyje.

Shane'as Larkinas buvo Stambulo komandos lyderiu, pelnęs 21 tašką ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Elijah Bryantas pridėjo 16 taškų, kurie padėjo Stambulo komandai perlaužti rungtynių eigą trečiajame kėlinyje ir laikytis priekyje per likusią rungtynių dalį.

V.Micičiaus sąskaitoje – 15 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

Lemiamą metimą serbas atliko, kai Stambulo ekipai buvo likusios 20 sekundžių prie lygaus rezultato (74:74) po H.Martino dvitaškio, po kurio Turkijos klubo treneris Erginas Atamanas paėmė minutės pertraukėlę ir per ją aiškiai nurodė ataką baigti V.Micičiui.

Nors iš pradžių prieš V.Micičių gynėsi Thomas Walkupas, po užtvaros įvyko gynėjų susikeitimas ir lemiamą metimą serbas paleido iš septynių metrų per Sašos Vezenkovo rankas.

„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.

Antrą vietą Eurolygos reguliariajame čempionate užėmęs „Olympiakos“ geriau pradėjo rungtynes (15:8), bet visų rungtynių metu, o ypač pabaigoje Graikijos klubui trūko lyderių.

Rezultatyviausias Georgios Bartzoko treniruojamoje Pirėjo komandoje buvo Shaquille'as McKissikas, pelnęs 12 taškų.

Kostas Sloukas, Tyleris Dorsey ir Hassanas Martinas pridėjo po 11 taškų, bet Graikijos komanda buvo užstrigusi rungtynių pabaigoje.

Rezultatyviausias sezono ekipos žaidėjas Saša Vezenkovas pelnė tik 5 taškus, pataikęs vos vieną tritaškį iš 8.

Buvęs žalgirietis Thomas Walkupas Pirėjo komandai per 25 min. pelnė 5 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

2021 metais Eurolygą laimėjęs Stambulo klubas iškopė į finalą, kuriame šeštadienį lauks mūšis dėl aukso su „Barcelona“ ir Madrido „Real“ rungtynių laimėtoju – Ispanijos klubų mačas prasidės ketvirtadienį 22 val.

„Anadolu Efes“: Sh.Larkinas 21 (4/12 tritaškių, 2/6 dvitaškių, 7 rez. perd.), E.Bryantas 16 (4/6 trit.), V.Micičius 15 (4/11 trit., 9 rez. perd.), B.Dunstonas 12, T.Pleissas 8, Ch.Singeltonas 5.

„Olympiakos“: Sh.McKissikas 12, K.Sloukas, T.Dorsey ir H.Martinas po 11, K.Papanikolaou 10, M.Fallas 7, Th.Walkupas ir S.Vezenkovas po 5, G.Printezis 2.

Pirmąsias pusfinalio rungtynes tarp „Anadolu Efes“ ir „Olympiakos“ 15min fiksavo svarbiausias dvikovos akimirkas.

O po rungtynių kviečiame skaityti karštus rungtynių dalyvių komentarus, kuriuos serviruos Belgrade esantis 15min žurnalistas Mantas Krasnickas.

Ketvirtasis kėlinys

Paskutinę sekundę V.Micičius tritaškiu išplėšė pergalę „Anadolu Efes“ 77:74!

Likus 20 sek. E.Atamanas paėmė minutės pertraukėlę.

Likus 20 sek. K.Sloukas po krepšiu surado H.Martiną ir šis dvitaškiu išlygino rezultatą! 74:74.

39 min. Sh.Larkinas pataikė vieną baudą, o likus minutei K.Sloukas sumetė abi. „Anadolu Efes“ priekyje 74:72.

38 min. Abi komandos stringa puolime. Prameta ir S.Vezenkovas, ir K.Sloukas, ir T.Dorsey. „Anadolu Efes“ irgi žaidžia sunkiau, bet yra priekyje 73:70.

36 min. B.Dunstonas prasižengė penktą kartą. Amerikietis šįvakar pelnė Turkijos klubui 12 taškų. Eurolygos blokų karaliaus trūks aikštėje čempionams.

35 min. V.Micičius jau atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, Sh.Larkinas – 7. Tai padeda Turkijos klubui pirmauti, kad ir nedaug – 71:69.

33 min. Daugiau gynybos ketvirtajame kėlinyje. Tačiau „Anadolu Efes“ išsilaiko priekyje 70:65.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

Turime ir pirmą konfliktą. Nenuostabu, kai vienoje tribūnoje susėdę ir graikai, ir turkai. Kas konkrečiai nutiko, labai sunku pasakyti. Tiesa, atrodo, kad apsauga sureagavo laiku ir aistros bent kol kas yra numalšintos.

Trečiasis kėlinys

30 min. Pirėjo klubui pavyko aptirpdyti skirtumą, bet „Anadolu Efes“ priekyje 66:63.

28 min. „Olympiakos“ rezultatyviausias žaidėjas S.Vezenkovas tik dabar pelnė pirmuosius taškus, kai „Anadolu Efes“ pirmauja 64:56.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

O! Pasirodo arenoje yra ir „Anadolu Efes“ sirgalių. Turkiškos skanduotės greitai numalšinamos, bet „Anadolu Efes“ aikštėje vis labiau ima kontrolę į savo rankas. Elijah Bryantas įkrėtė du tritaškius ir triumfavo atsisukęs į raudonas tribūnas, o tada ir Vasilije Micičius metė taikliai iš toli. Jau dviženklę persvarą turi Stambulo komanda.

27 min. Kaip užsikūrė čempionų puolimas! E.Bryantas, pernai tapęs NBA čempionu su „Milwaukee Bucks“, jau pelnė 16 taškų, trečiajame kėlinyje pelnęs 9. Su juo Stambulo klubas net nepasigenda ir R.Beaubois, kuris nepelnė nė taško per 4 min. Turkijos klubas priekyje 62:53.

24 min. E.Atamanas per pertrauką pasiskundė, kad Graikijos ekipa žaidžia agresyviau, dažniau meta baudas, ir auklėtiniai jį išgirdo. „Anadolu Efes“ galingai pradėjo trečią kėlinį spurtu 9:2.

22 min. Stambulo klube šįvakar puikiai atrodo E.Bryantas. Gynėjas jau pelnė 10 taškų. Jo buvęs bendražygis Tel Avivo „Maccabi“ Tyleris Dorsey tik dabar atsidarė taškų sąskaitą, nors Pirėjo klube įprastai būna antras pagal rezultatyvumą. 45:45.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

Atmosfera tuoj pasieks virimo temperatūrą „Štark“ arenoje, tad reikia palinkėti šaltų nervų ir susikaupimo vieninteliam lietuviui ant parketo – teisėjui Gyčiui Viliui. Pripažintas Eurolygos teisėjas, kaip ir jo kolegos, šiandien kol kas su savo užduotimis tvarkosi gerai – nei žiūrovai, nei treneriai daug priekaištų neturi. Arbitrai nepastebimi, o tai visada yra gero darbo ženklas.

Antrasis kėlinys

20 min. Net 11 dvitaškių iš 15 (73 proc.) pataikęs „Olympiakos“ pirmauja po dviejų kėlinių 43:42. Stambulo ekipa lipa ant kulnų, pataikiusi 8 iš 17 tritaškių.

Iki pertraukos „Olympiakos“ daugiausiai taškų pelnė Hassanas Martinas – 9, Shaquille'as McKissikas – 8, Moustapha Fallas ir Kostas Papanikolaou – po 7;

„Anadolu Efes“ į priekį veda Shane'as Larkinas (16), Vasilije Micičius (8), Bryantas Dunstonas ir Elijah Bryantas po 7.

19 min. Įsijungė ir V.Micičius! Du serbo tritaškiai vėl keičia reikalus. Jau Stambulas priekyje 42:41.

16 min. Sh.Larkinas jau pelnė 14 taškų, bet V.Micičius tik 2. „Olympiakos“ puolimas labiau subalansuotas, jie dažnai atakuoja T.Pleissą ir tai veikia: 39:32 graikų naudai.

14 min. G.Printezis greitoje atakoje deda kamuolį į krepšį. 37 metų veteranas varo graikų sirgalius į ekstazę: 33:29.

13 min. K.Sloukas įnešė vėjo taškais ir perdavimais. Bet Sh.Larkinas jau pelnė 11 taškų, tad yra atsvara. 29:29.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

Shaquielle‘as McKissicas pelnė du taškus ir po metimo taranavo operatorių. Šiam nuo žemės pakilti padėjo kolegos. Kita ataka – Georgio Printezio dėjimas į „Anadolu Efes“ krepšį, emocijų audra aikštėje ir žaibiška minutės pertraukėlė. Kol kas pusfinalis toks, kokį neutraliam žiūrovui stebėti vienas malonumas.

Per pirmą kėlinį Turkijos komanda metė net 10 tritaškių (pataikė 4).

Pirmasis kėlinys

10 min. Kokios permainingos rungtynės! Paskutinę minutę jau Graikijos klubas šovė 7:0 ir vėl atsidūrė priekyje 21:18.

10 min. „Anadolu Efes“ išsijudino. Trys tritaškiai iš eilės ir V.Micičiaus dvitaškis leido spurtuoti 11:0 ir įsiveržti į priekį 18:14.

8 min. Bryantas Dunstonas pagyvino Stambulo klubo žaidimą. Kol gynėjai pataikė tik vieną tritaškį iš pirmųjų septynių, vidurio puolėjas mikliai surinko 5 taškus ir sušvelinino rezultatą. Po B.Dunstono ir Sh.Larkino tritaškių „Olympiakos“ pranašumas liko tik minimalus (14:13).

6 min. Moustapha Fallas jaučiasi laisvai baudos aikštelėje.

Graikijos ekipos 218 cm ūgio milžinas ir pats atakuoja, ir dalina perdavimus. Prancūzo taškai padeda pirmauti Pirėjaus klubui 12:5.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

Thomas Walkupas kelia ant kojų raudoną sirgalių jūrą. Iš pradžių buvęs žalgirietis puikiai užbaigė greitą ataką, vėliau įskraidino ir tritaškį. Jei atvirai, sunku ir nupasakoti, kas darosi „Štark“ arenoje po tokių epizodų. Sunku įsivaizduoti, kas būtų, jei „Oly“ šiame ketverte triumfuotų.

4 min. Gyvas, greitas, lengvas krepšinis. Laukia geras vakaras, o jį ypač gerai pradėjo Thomas Walkupas. Po jo prasiveržimo ir tritaškio Pirėjo „Olympiakos“ startavo sėkmingiau – 10:5.

1 min. Gytis Vilius, vienas iš trijų teisėjų, skelbia rungtynių pradžią.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

„Stop war“ – „Stabdykite karą“. Tokia žinutė pasirodė arenos kube prieš rungtynes. Eurolygos vadovas dar vakar kalbėjo apie Rusijos klubų likimą išskirtiniame interviu 15min. Nors karą stabdyti ragina, kol kas Eurolyga sprendimų dėl brutalaus karo iniciatorių dar nėra priėmusi. Tikėkimės, neužtruks.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Belgrade

Sveiki visi! Sveikinuosi su jumis iš Belgrado „Štark arenos“, kur jau netrukus startuos pirmasis Eurolygos pusfinalis. Kas bus šeimininkai tribūnose, klausimų nekyla. Likus dar 45 minutėms iki susitikimo starto, „Olympiakos“ sirgaliai jau kuria neįtikėtiną atmosferą. Kolegos graikai arenoje pasakojo, kad jų tautiečių į Serbijos sostinę sugužėjo mažiausiai 10 tūkst. Ne visi jie turėjo bilietus, tačiau jiems tai nė motais – net ir negavę jie nori šią savaitę pagyventi krepšinio ritmu. Ar pavyks „Oly“ šeimininkauti ir ant parketo – pamatysime, nes varžovas – titulą ginantis Stambulo „Anadolu Efes“. Važiuojam!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius