Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

FIBA Čempionų lyga dar sykį pakeitė varžybų formatą: neliko atkrintamųjų serijų

FIBA Čempionų lyga, atsižvelgdama į koronaviruso pandemijos pavojus, dar sykį pakeitė 2020-2021 m. sezono turnyro formatą.
Vilniaus „Rytas“
Vilniaus „Rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Turnyre, kuriame rungtyniauja Vilniaus „Rytas“, neliko aštuntfinalių ir ketvirtfinalių etapų, kuriuose komandos turėjo žaisti serijas iki dviejų pergalių.

Vietoje to, 16 stipriausių ekipų po reguliariojo sezono žais grupėse po keturias, kurios paaiškės po burtų traukimo ceremonijos.

Iš keturių grupių į kitą etapą pateks po dvi geriausias komandas, kurios grumsis finalo aštuoneto turnyre viename mieste.

Ankstesniame turnyro formate buvo numatytas ne finalo aštuonetas, o finalo ketvertas, į kurį turėjo patekti po dvi atkrintamųjų serijas (aštuntfinalio ir ketvirtfinalio) laimėjusios komandos.

Tokius pokyčius FIBA aiškina „palankiausiomis sąlygomis stipriausiems klubams, kad šie įrodytų savo pranašumą“.

Tai jau ne pirmi pokyčiai šio sezono Čempionų lygoje. Prieš pat naujo sezono startą buvo nutarta perpus sumažinti komandų skaičių reguliariojo sezono grupėse – taip iš aštuonių ekipų grupėse liko po keturias.

Iš reguliariojo sezono grupių į antrą etapą pateks po dvi ekipas. „Rytas“ po dviejų turų turi vieną pergalę ir su tokį patį rezultatą pasiekusiomis likusiomis trimis ekipomis dalinasi 1-4 vietas.

Reguliarusis sezonas finišuos sausio 27 dieną, o antrasis etapas prasidės kovo 2-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius