Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Pasiaukojančiai žaidęs Jonas Valančiūnas: „Dvi dienas nieko nevalgiau – eisiu į vieną kambariuką“

„Aš galiu žaisti, treneri!“ – ištroškęs krepšinio, po antrosios asmeninės pražangos Antanui Kavaliauskui, suriko Jonas Valančiūnas. Jonas Kazlauskas išgirdo lyderio prašymą: pirmojo kėlinio viduryje išleido porą dienų negalavusį „centrą“ į aikštę. Iki kėlinio pabaigos jis neištvėrė, bet pelnė 4 taškus, blokavo 2 metimus ir tris kartus privertė klysti čekų lyderį Janą Vesely. „Jaučiuosi... Eisiu dabar į kambariuką vieną pasėdėti“, – išsekęs po mačo kalbėjo J.Valančiūnas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrojo kėlinio pradžioje J.Valančiūnas patikino trenerį, kad dar gali žaisti ir jo nereikia sodinti ant suolo. J.Kazlauskas atsargiai įtraukė savo lyderį į žaidimą. 

J.Valančiūnas buvo toks naudingas ir reikalingas komandai, kad J.Kazlauskas išdrįso jį laikyti 29 minutes – jis pelnė 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir nušluostė nosį čekų lyderiui Janui Vesely.

„Dvi dienas gulėjau lovoje, nes turėjau rotavirusą. Nebuvo lengva, nes dvi dienas nieko nevalgiau. Nebuvo lengviausios rungtynės“, – atsiduso J.Valančiūnas.

– Treneris paprašė ar tai buvo jūsų iniciatyva žengti į aikštę?

– Treneris paklausė, ar galiu bandyti. Sakau pabandom. Jau geriau jaučiausi, norėjau pajudėti ir pasiruošti atkrintamosioms. Pajudėjau truputį.

– Kas lėmė tokias dvi skirtingas rungtynių puses?

– Pirmoje pusėje buvome išsiblaškę, žaidėme po vieną, bet per pertrauką gerai pakalbėjome. Supratome, kad po vieną nieko nepadarysime. Žaidėme kaip komanda. Galbūt ne viskas išėjo, bet jau esame arčiau to.

23 metų 213 cm ūgio „Toronto Raptors“ atstovui dar ryškiai trūko kvapo, tačiau išsiilgęs krepšinio J.Valančiūnas degė noru žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius