Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 27

Žaidėjų nusiteikimu papiktintas Gintaras Krapikas: „Jie netikėjo pergale“

Košmaras. Vienu žodžiu galima apibūdinti Kauno „Žalgirio“ pasirodymą Rusijoje. Krasnodaro „Lokomotiv“ jau nuo pirmosios minutės nubloškė žalgiriečius ir negailestingai pervažiavo Lietuvos čempionus 80:50. „Akivaizdžiai matėsi, kad vyrai neįdėjo visų savo pastangų“, – krepšininkų nusiteikimu rungtynėms piktinosi Gintaras Krapikas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 80:50

Rungtynės „Žalgiriui“ prasidėjo 0:10. Pirmąjį ketvirtį kauniečiai pralaimėjo 14:28. Antrąjį – 3:25. Ketvirtajame „Lokomotiv“ pirmavo 41 tašku (68:27). Finiše – „Žalgirio“ rezultatyvumo antirekordas Eurolygoje 50:80.

Beviltiška.

„Patys nuėmėme varžovams startinę įtampą ir atrišome rankas. Nesustabdėme traukinio, kuris ant mūsų užvažiavo“, – 24sek.lt po rungtynių pasakojo G.Krapikas.

– Akivaizdu, kad rungtynės sugriuvo jau pačioje jų pradžioje. Kiek tai susiję su Manto Kalniečio liga, kuri turbūt sujaukė pasirengimą rungtynėms? – 24sek.lt paklausė G.Krapiko.

– Kai tapo aišku, jog Mantas mums padės, bet labai ribotai, nusprendžiau, kad starto penketas bus kitoks. Bet jis nepasiteisino. Pradėjome rungtynes neagresyviai ir rusai greitai susimetė taškus. O po to jau trūko tikėjimo, kad galime laimėti.

Toks jausmas, kad pasižiūrime, ką galime įveikti, o ko ne. Maždaug jei pavyks atsilaikyti, tai ir spausime.

– Siaubinga rungtynių pradžia buvo žalgiriečių problema ar „Lokomotiv“ kuo nors nemaloniai nustebino?

– „Lokomotiv“ yra grupės lyderiai ir jie pradėjo, kaip pradėjo. Dvejose pirmosiose išvykose rungtynėse Lenkijoje ir Turkijoje mes buvome tie, kurie po sunkios kovos laimėjo. O dabar toks jausmas, kad pasižiūrime, ką galime įveikti, o ko ne. Maždaug jei pavyks atsilaikyti, tai ir spausime.

Trūksta tikėjimo, kad galime nugalėti priešininką. Jo Krasnodare nelabai ir buvo. Juolab, kai buvo aišku, kad labai mažai žais Mantas.

– Ar po rungtynių bandėte apie tai kalbėti su žaidėjais?

– Be abejo, bet tai lieka rūbinėje.

– Kai pirmą pralaimėjimą Atėnuose buvo galima nurašyti juodai dienai, antros tokios pat rungtynės išvykoje tampa tendencija. Kokias didžiausias žaidimo spragas atvėrė šie du sutriuškinimai?

– Žinote, kaip yra. Visi moka skaičiuoti, kiek reikia pergalių patekti į kitą etapą. Ir kam reikia įkąsti išvykoje. Nėra šimtaprocentinių pastangų, kurios akivaizdžiai pasimato. Tai yra verčiama varžovų taškais.

– Kaip komanda gydysis po tokio pralaimėjimo?

– Geriausias vaistas: sunkus darbas ir laimėtos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius