-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 04

Latvijos policijos perspėjimas lietuvių sirgaliams: „Mieste bus transporto chaosas“

Lietuvos krepšinio rinktinė netrukus pradės kovas Europos krepšinio čempionate. Šeštadienį rinktinė žais su ukrainiečiais, o sekmadienį – su šeimininkais latviais. Todėl savaitgalį Latvijos sostinėje Rygoje tikimasi sulaukti gausaus lietuvių sirgalių būrio.
Latvijos policija
Latvijos policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Latvijos policijos pareigūnai Europos krepšinio čempionatui ypatingo dėmesio skirti nežada. Tačiau pabrėžė, kad dienomis, kai žais Lietuvos krepšinio rinktinė, dėmesys saugumui mieste bus padidintas.

Pasak Latvijos policijos atstovo Dairio Anučino, pareigūnai yra parengę dviejų dalių planą. Pirmojo tikslas –užtikrinti sklandų komandų judėjimą mieste. Tą jie jau daro keletą dienų lydėdami komandų autobusus į areną iš miesto centro, kuriame apsistojusios komandos. 

Antroji plano dalis – sirgalių kontrolė ir automobilių srautų reguliavimas.

Paklaustas, ar neketinama imtis griežtesnės kontrolės prie įvažiavimų į Rygą, policijos atstovas patikino, kad tokio poreikio nėra. D.Anučino teigimu, lietuvių sirgaliai nėra naujiena Latvijos policijai, jų srautus galima prognozuoti.

„Jei į areną telpa 10 tūkstančių sirgalių – tai akivaizdu, kad dauguma jų bus lietuviai“, – sakė pareigūnas.

Tiesa, vienai galimai problemai latviai rengiasi kruopščiau. Prie Rygos arenos nėra automobilių stovėjimo aikštelės. Dalis esamos aikštelės skirta sirgalių zonai, o likusi – specialiajam transportui. Spėjama, kad dauguma lietuvių atvyks nuosavais automobiliais, todėl mieste gali kilti šioks toks transporto eismo chaosas. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Latvijos policija
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Latvijos policija

„Automobilių stovėjimo aikštelė bus kiek toliau, bus nuorodos į ją, todėl rekomenduojame sirgaliams atvažiuoti anksčiau, praeiti saugumo kontrolę, mėgautis renginiu ir nepamiršti laikytis viešosios tvarkos“, – sakė D.Anučinas.

Apie galimas problemas prabilo ir policijos automobiliu rinktinių autobusus lydintys Latvijos pareigūnai. Jie sakė, kad jau dabar mieste yra problemos dėl intensyvaus eismo. Net įjungti švyturėliai ne visada gelbsti. Vairuotojai tiesiog neturi kur trauktis, kad praleistų pirmumą turinčius pareigūnus.

Į Latviją atvyks ir keletas Lietuvos policijos atstovų, padėsiančių kolegoms latviams. Lietuviai čempionate dirbs iki pat etapo pabaigos.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vėliavos mieste
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vėliavos mieste

„Tarnybiniu automobiliu į Rygą vyks keturi pareigūnai. Jų užduotis padėti užtikrinti viešąją tvarką lietuvių sirgalių zonose. Jie dirbs prie arenos, o tai pat sirgalių zonoje“, – sakė policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

R.Matonio teigimu, lietuviai taip pat supažindins tautiečius su taisyklėmis, kurių derėtų laikytis renginio metu, informuos apie draudžiamus įsinešti daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius